• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #378819  autor: user_delete19
 05 sty 2010, 20:20
Witam,
Właśnie odebrałem (numer stacjonarny) kolejny telefon z numeru zastrzeżonego. W słuchawce tym razem nie usłyszałem przesympatycznego głosu pragnącego zaprosić mnie na pokaz leczniczego wielbłąda. Nie, tym razem odezwał się automat informujący mnie o "specjalnej ofercie OnePlay". No i tu pojawia się pewien zonk, bo akurat dzisiaj szukałem informacji jak walczyć z tymi durnymi "zaproszeniami" i w świetle prawa nieautomatyczne rozmowy są legalne (*), za to nielegalne są telefony od automatów. Dwa pytania:
- co z tym fantem zrobić (pewnie nic, bo poza godziną i tym, że to Play nie wiem nic)
- czy Play nie wie, że takie rzeczy są legalne (a poza tym wku* ludzi)?

(*) btw. zna ktos sposób jak się tego pozbyć? numer maja ponoć z ksiazki telefonicznej z 2004 roku, czasu sie nie da cofnac z zastrzezeniem numeru