• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #373840  autor: user_delete10
 07 gru 2009, 18:25
Poradźcie co z tym zrobić bo chyba szlag mnie trafi już... Począwszy od godz.13 wczoraj do dziś, do tej pory mam problem z dostarczaniem smsów na 1 nr. wewnątrz Orange. Z innego nr.Orange również to samo, nic nie dochodzi, brak raportów. Ja mam wszystko ok w takim razie skoro to samo dzieje się na innym nr. też z Orange. Konsultantka kazała mi sprawdzić czy ta osoba nie dała mnie przypadkiem do czarnej listy a jeśli nie to mam wykonać test karty SIM, ale to mija się z celem jeśli z innego nowo zakupionego starteru smsy też nie dochodzą. Dzwonić można. Stało się nagle w trakcie dłuższego smsowania. Osoba ta do mnie pisze, ja otrzymuje te wiad. ale ona z kolei nie dostaje odemnie raportów. Gdzie tu może leżeć naraz wina po stronie tel.?... Ja przekładałem SIMy do innego tel. i to też nic nie daje.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 17:38 przez user_delete10, łącznie zmieniany 1 raz.

#373959  autor: Orfi
 08 gru 2009, 13:49
Wina zapewne leży po stronie karty SIM ( niekoniecznie Twojej, bo może faktycznie Twoje numery są dodane do black list) i dobrze poradziła Tobie konsultantka, żeby na początku to sprawdzić. I w końcu nie otrzymuje wiadomości od Ciebie ta osoba czy tylko raportów potwierdzających dostarczenie wiadomości?

Orfi

#373972  autor: vh
 08 gru 2009, 15:25
Gdyby był na czarnej liście w telefonie (bo operatorzy nie oferują w Polsce takich usług; nie da się zablokować danego numeru u operatora), to by dostał raport, bo wiadomość zostałaby tak czy tak dostarczona (a oprogramowanie telefonu po otrzymaniu esemesa by go skasowało/odfiltrowało). Z punktu widzenia sieci taka wiadomość jest dostarczona.

#373987  autor: user_delete10
 08 gru 2009, 16:28
Ta osoba nie dostaje raportów, że wiad.do mnie doszła, a faktycznie ja normalnie odbieram wszystko. Jeśli chodzi o mnie to nie dostaję raportów i zarazem ta 2 osoba odemnie nic nie dostała jeszcze od czasu kiedy to się zaczęło ani 1 wiad. Ani sms, ani mms. Dzwonić się da normalnie.Z żadnego nr. tamta osoba nie odbiera żadnego smsa.U mnie jest ok.