• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #371729  autor: harry99
 25 lis 2009, 14:12
Szukałem, ale nie mogłem nigdzie znaleźć, a mianowicie: zawarłem umowę w Plusie w lutym 2009 w promocji z nowym telefonem tj. Nokia N95 za 49 zł na 2 lata. W lipcu 2009 zerwałem umowę ze względu na brak akceptacji regulaminu. Został mi telefon z simlockiem. Czy mogę się ubiegać o zdjęcie simlocka, czy musiałbym czekać, aż dwa lata od dnia podpisania umowy. Jeżeli byłoby to możliwe to gdzie mogę zdjąć tego simlocka: u autoryzowanego przedstawiciela czy jedynie w biurze obsługi klienta?

#371786  autor: Orfi
 25 lis 2009, 19:23
W Twoim przypadku mogą to zrobić odpłatnie (74,99 zł.),ale nie muszą, bo formalnie nie jesteś już ich klientem (zależy na kogo trafisz w salonie). Na pewno będzie potrzebna umowa, przy której zakupiłeś ten telefon i wycieczka do Salonu Firmowego Plusa. Darmowe zdjęcie simlocka nie tyczy się Twojego przypadku, bo musiałbyś być ich klientem ( opłacać faktury) przez 2 lata i dopiero wtedy zdjęcie simlocka byłoby gratis. Odpłatne zdjęcie simlocka za 74,99 zł. w trakcie trwania umowy jest usługą, którą Plus świadczy od stycznia 2009r.

Orfi