• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366062  autor: ITSN
 22 paź 2009, 13:49
Witajcie,

W grudniu zeszłego roku przeniosłem z sieci PLUS do ERA (TT) ładny numer telefonu z przyszłościowym zamiarem przekształcenia go z TakTak'a na abonament. Pomijam fakt, że kosztowało mnie to 50zł i czas, ale uważam że warto było. Teraz wiem, że zasady się zmieniły - na lepsze.

Z racji faktu iż posiadam już dwa abonamenty w Erze, plany z przed prawie roku zmieniły, w dodatku oferta operatorów (nie tylko Ery) spadła na psy, chciałbym zrobić "cuś takowego":
Przenieść się ze wspomnianym "plusowym" TakTak'iem do czasu końca jednej umowy abonamentowej (marzec/kwiecień 2010) do PLAY (prepaid) a następnie za pół roku powrócić do ERY. Jeżeli będzie ciekawa oferta - wówczas abonament.

Mam pytanie do znawców tematu migracji. Czy operator od którego odeszliśmy, może nas ponownie przyjąć? Nie wiem jak wygląda obecnie sytuacja, ale pamiętam że z ERA do HEYAH były problemy (w drugą stronę też?) z racji że wspólnym wykładnikiem była PTC. W moim przypadku dość specyficznym, bo pierwotnie uciekłem z PLUSA, odejdę z Ery na rzecz PLAY z zamiarem powrotu do ERY. Czy są szanse niepowodzenia?

---
ITSN

#366064  autor: Marens
 22 paź 2009, 13:58
ITSN pisze:Czy operator od którego odeszliśmy, może nas ponownie przyjąć?
Tak, z otwartymi rękami.
ITSN pisze:Nie wiem jak wygląda obecnie sytuacja, ale pamiętam że z ERA do HEYAH były problemy (w drugą stronę też?)
Trzeba przez Plusa/Orange/Play

#366097  autor: Spiite
 22 paź 2009, 16:54
Mogą zdarzyć się problemy techniczne i trochę się przeniesienie wydłuży. Przenosiłem numer już cztery razy, w tym z Play do Orange a za miesiąc wróciłem do Play. Nie było problemów.

#368492  autor: negra
 07 lis 2009, 17:17
Mam pytanko i proszę o odpowiedz , mianowicie w grudniu dobiega końca moja umowa abonamentowa w Erze .Chciałbym zachowac swój nr. tel. przeczodząc do Era na kartę , czy istnieje taka możliwośc?.

#368495  autor: elkanguro
 07 lis 2009, 17:47
Tak, przed końcem umowy zgłaszasz w Erze, że chcesz z dniem zakończenia umowy przejść na ofertę na kartę i po problemie.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#368497  autor: negra
 07 lis 2009, 17:59
dzięki @elkanguro za odpowiedz