• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #367011  autor: lolecanti
 28 paź 2009, 16:55
Witam.

Niedawno przeniosłem swój numer do Play. Przed całą operacją zapewniano mnie, że jest ona bezpłatna.
Jakież było moje zdziewienie, gdy na ostatniej fakturze otrzymałem pozycję "Przeniesienie numeru bez zachowania terminu wypowiedzenia".

Nadmienię, że moja umowa z Orange skończyła się kilka miesięcy temu.

Moje pytanie: Czy ta opłata jest zgodna z prawem wobec nowelizacji prawa telekomunikacyjnego?

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, 16:59 przez lolecanti, łącznie zmieniany 1 raz.

#367012  autor: Marens
 28 paź 2009, 16:58
Jak najbardziej tak, wszystko jest zgodne z prawem. Ktoś przeniósł z abonamentu w trybie "bez zachowania 30dniowego okresu wypowiedzenia". Aby było to całkowicie za darmo powinno zostać przeniesione "z zachowaniem 30dniowego okresu wypowiedzenia" albo "po zakończeniu okresu promocyjnego"
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, 17:00 przez Marens, łącznie zmieniany 1 raz.

#367013  autor: Pijo
 28 paź 2009, 16:59
Możesz podać ile naliczyli ci tej opłaty?

#367014  autor: Marens
 28 paź 2009, 17:02
Pijo pisze:Możesz podać ile naliczyli ci tej opłaty?
Najprawdopodobniej jeden abonament.

#367116  autor: lolecanti
 29 paź 2009, 13:39
Opłata jest równa jednej opłacie abonamentowej, więc wygląda na to, że nic się z tym nie da zrobić tylko zapłacić.

Swoją drogą sprzedawca Play, które miało załatwić wszystkie formalności, nic mi o tym nie powiedział. Myślałem, że rozwiązując umowę od razu tracę tylko minuty, które dostałem płacąc poprzedni abonament...
Nic to, za gapowe się płaci.

Dziękuję za pomoc.