• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366859  autor: Satoo
 27 paź 2009, 10:51
Witam wszystkich.

Mam pytanie może ktoś będzie mi w stanie na nie odpowiedzieć...
Jestem abonentem w plusie a właściwie mixplusie. wziąłem telefon na 36 doładowań. zostało mi jeszcze 18 do końca i moje pytanie brzmi czy mogę przejść do play a jak tak to na jakich zasadach... bo chcę wymienic telefon bo mi sie rozsypał... z góry dziękuję za pomoc...
Ostatnio zmieniony 30 paź 2009, 17:22 przez Satoo, łącznie zmieniany 1 raz.

#366862  autor: kwistas
 27 paź 2009, 11:08
No doładowujesz jeszcze 18 razy telefon o określonej kwocie i potem przechodzisz normalnie do Play, składasz wniosek o przeniesienie w salonie Playa, potem wszystko będzie załatwione. Zależy jaka oferta Cię interesuje, czy mixtrua czy abonament, bo każda oferta oferuje inne warunki, oczywiście informacje masz pod www.playmobile.pl

#366864  autor: Satoo
 27 paź 2009, 11:15
kwistas pisze:No doładowujesz jeszcze 18 razy telefon o określonej kwocie i potem przechodzisz normalnie do Play, składasz wniosek o przeniesienie w salonie Playa, potem wszystko będzie załatwione. Zależy jaka oferta Cię interesuje, czy mixtrua czy abonament, bo każda oferta oferuje inne warunki, oczywiście informacje masz pod www.playmobile.pl
Ok wielkie dzięki ale to ja wiem :D chodzi mi o to czy istnieje jaka kolwiek możliwość nie wiem może podpisania umowy która po skończonym mixie... zacznie dopiero obowiązywać... chce abonament w play... ale potrzebuje telefon nie zabardzo mam kase... więc myślałem że może play oferuje jakieś rozwiązanie...

#366865  autor: bledos
 27 paź 2009, 11:22
Czyli chcesz płacić jednemu operatorowi (Plus), korzystać z telefonu drugiego (Play), a potem znów szukać rozwiązania, jak tel nie wytrzyma próby czasu?

Przy składaniu wniosku określasz datę, z jaką chcesz, żeby numer został przeniesiony. Np. za miesiąc i masz miesiąc na zrealizowanie wszystkich doładowań u obecnego opa. Podpisujesz cyrograf i dostajesz tel.Z pewnością jednak termin ten nie może wynosić 18 miesięcy (jeśli doładowujesz co miesiąc).

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#366866  autor: Satoo
 27 paź 2009, 11:33
bledos pisze:Czyli chcesz płacić jednemu operatorowi (Plus), korzystać z telefonu drugiego (Play), a potem znów szukać rozwiązania, jak tel nie wytrzyma próby czasu?

Przy składaniu wniosku określasz datę, z jaką chcesz, żeby numer został przeniesiony. Np. za miesiąc i masz miesiąc na zrealizowanie wszystkich doładowań u obecnego opa. Podpisujesz cyrograf i dostajesz tel.Z pewnością jednak termin ten nie może wynosić 18 miesięcy (jeśli doładowujesz co miesiąc).
Wiem że to dość głupie co chciałem zrobić ale potrzebuje nowy telefon a z kasą wiadomo jak... mam W 890i ale wiesza mi się sam restartuje itp... jest na gwarancji ale spadł mi i ma ślady...(Aluminiowa obudowa) więc jak go oddam to po 14 dniach przyślą i wada z winy użytkownika... choć miałem tak od początku... a potrzebuje bo telefon jest mi potrzebny i to bardzo...:( nie wiem może się przejdę do play i coś mi podpowiedzą...

#366867  autor: Piescoch66
 27 paź 2009, 11:45
Satoo pisze: nie wiem może się przejdę do play i coś mi podpowiedzą...
mixtura za 10zł i telefon za 1zł

#366914  autor: Marens
 27 paź 2009, 17:35
Ja proponuję kupić jakiś telefon na wolnym rynku w MediaMarkcie/Saturnie itp. za 100-150zł