• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #360030  autor: var_mix
 16 wrz 2009, 22:41
Witam. Jaka siec ma teraz najlepsze oferty dla firm. Chodzi mi o abonament do 100 zł no i jakis w mire telefon fajny :)

z gory dzieki za odpowiedzi

#360031  autor: datka
 16 wrz 2009, 22:42
w Play 380 min do wszystkich, 3 tys do play i na stacjonarne na starcie :)

#360033  autor: ja
 16 wrz 2009, 22:48
Oczywiście play. Tylko proponuję przenieść numer, wtedy co miesiąc jeszcze dodatkowe 100 min. do wszystkich.

#360034  autor: datka
 16 wrz 2009, 22:50
setka jest najlepsza oferta i przy niej można wiele dostać.

#360037  autor: var_mix
 16 wrz 2009, 23:15
Dzieki :lol:

#360102  autor: Nidor
 17 wrz 2009, 11:57
Oczywiście Play... Do pierwszego problemu :)

Era - 90 zł 430 minut...
Plus - 105 zł 430 minut...

Pojęcie fajny telefon, nieco uniemożliwia pomoc.

#360130  autor: cudny
 17 wrz 2009, 13:36
z tego co słyszałem to oferty dla firm to zawsze była domena orange, nawet teraz coś kombinują z tymi 120złotymi za przeniesienie do nich numeru z innego opa.

#360133  autor: Marens
 17 wrz 2009, 13:58
Play nie nadaje się do biznesu, ze względu na jakość/obsługę.

#360299  autor: var_mix
 17 wrz 2009, 23:55
a jaki telefon polecacie ? potrzebny mi jest dobry aparat, dobra bateria, i dosteo do neta

#360315  autor: intented
 18 wrz 2009, 08:20
Nie mydlcie oczu gościowi - 380 do wsz. + 3k do playa + stacj. jest BEZ TELEFONU. za 122 zł, nie uważam aby te 3k min do stacj + playa było tutaj czymś rewelacyjnym, pozatym za 100zł to możemy wziąść sobie 440 min w erze + c902 za 1zł albo poczekać na nową taryfe firmową w erze z pakietem do ery 5k min.

#360318  autor: ja
 18 wrz 2009, 08:34
intented pisze:Nie mydlcie oczu gościowi - 380 do wsz. + 3k do playa + stacj. jest BEZ TELEFONU.
Mylisz się. Ta oferta jest z telefonem. W ofercie bez telefonu ta oferta kosztuje 61 zł (brutto) miesięcznie (umowa na 12 mies).
intented pisze:nie uważam aby te 3k min do stacj + playa było tutaj czymś rewelacyjnym,
Zależy od profilu dzwonienia. Ja wolę 3000 na stacjonarne (można dzwonić do większości podmiotów: banki, urzędy, hurtownie, partnerzy biznesowi - większość poważnych firm ma nadal tel stacjonarne) niż 5000 do ery. Ale kwestia potrzeb.
intented pisze: za 100zł to możemy wziąść sobie 440 min w erze + c902 za 1zł albo poczekać na nową taryfe firmową w erze z pakietem do ery 5k min.
Wolę jednak za 122 zł 480 min. do wszystkich i 3000 w sieci i na stacjonarne niż za 105
220 do wszystkich i 220 do prawie wszystkich.

Pozdrawiam.

#360333  autor: Marens
 18 wrz 2009, 10:11
ja pisze: Zależy od profilu dzwonienia. Ja wolę 3000 na stacjonarne (można dzwonić do większości podmiotów: banki, urzędy, hurtownie, partnerzy biznesowi - większość poważnych firm ma nadal tel stacjonarne) niż 5000 do ery. Ale kwestia potrzeb.
Od tego ma PSTN/ISDN/VoIP jak kto woli.
Co wyście wszyscy na tego Playa tak wzięli, Play, Play, Play najlepszy z możliwych i najlepszy z najlepszych. Zastanawia mnie to, że piszą osoby poniżej 100postów. Może to jakaś akcja ze strony Playa, bo po nich można się wszystkiego spodziewać.

#360336  autor: ja
 18 wrz 2009, 11:07
Marens pisze: Od tego ma PSTN/ISDN/VoIP jak kto woli.
Tylko po co, skoro mogę to mieć w zasadzie za darmo w komórce (czytaj zawsze pod ręką).
Marens pisze: Co wyście wszyscy na tego Playa tak wzięli, Play, Play, Play najlepszy z możliwych i najlepszy z najlepszych.
Nie twierdzę, że play jest najlepszy. Jedyne co chciałem pokazać w swoich postach tylko to, że w play, za najmniej dostaję najwięcej i najbardziej uniwersalnie. Ale skoro i tak posądzasz mnie o stronniczość to dorzucę jeszcze, że w wielu przypadkach telefony też są najtańsze.
Marens pisze: osoby poniżej 100postów. Może to jakaś akcja ze strony Playa, bo po nich można się wszystkiego spodziewać.
Z play nie mam nic wspólnego i moim celem nie jest bynajmniej reklamowanie tej sieci.
Podałem liczby, które przemawiają za play i wskazałem na większą uniwersalność tej oferty. Podkreśliłem też (kilka razy), że wszystko zależy ostatecznie od indywidualnych potrzeb. Jeżeli autor pytania zapytałby o ofertę z wielką ilością minut do ery to napisałbym to co intented - żeby zaczekał na nową ofertę ery.

Na Twoim miejscu, byłbym ostrożniejszy w ocenianiu ludzi, a szczególnie radziłbym nie brać za kryterium ilości postów na forum.

#360373  autor: Marens
 18 wrz 2009, 13:05
ja pisze: Tylko po co, skoro mogę to mieć w zasadzie za darmo w komórce (czytaj zawsze pod ręką).
Można się z tym zgodzić, wygoda jest nieporównywalnie większa.
ja pisze:Ale skoro i tak posądzasz mnie o stronniczość to dorzucę jeszcze, że w wielu przypadkach telefony też są najtańsze.
Co do cen to Play nie ma sobie równych i nie można polecić innego operatora w tej kwestii.
ja pisze:Na Twoim miejscu, byłbym ostrożniejszy w ocenianiu ludzi, a szczególnie radziłbym nie brać za kryterium ilości postów na forum.
Akurat masz 6pomógł, więc inna kwestia ale w innym wątku gdzie jest mowa o Play dla firm można mieć uzasadnione wątpliwości.

Podsumowując, jak ktoś chce mieć najtaniej ale jakość i obsługa nie ma znaczenia to tylko PLAY. Jeśli oczekuje się czegoś więcej to lepiej się zastanowić nad droższymi ofertami. Należę do osób, które więcej wymagają od telefonu, stosunkowo mało dzwonią ~150min/mies i mogą płacić więcej za pewność. Nie za szumy, brak dostępu do sieci, olewających konsultantów itp. Więc wypowiadam się na temat Playa subiektywie. Tak aby nikt nie mógł mi nic zarzucić to mam Play One i Plus Superkatra więc mam porównanie opierające się na własnych doświadczeniach. Sparzyłem się do Playa, natomiast to Orange/Plusa nie.
 #363431  autor: uzer
 05 paź 2009, 08:20
var_mix pisze:Witam. Jaka siec ma teraz najlepsze oferty dla firm. Chodzi mi o abonament do 100 zł no i jakis w mire telefon fajny :)

z gory dzieki za odpowiedzi
W skrocie:
W pazdzierniku doszla nowa promocja w Play dla Firm - 25% upustu na abonament przez 24 miesiace umowy.
W Erze od 20 wrzesnia promocja 0zł za polaczenia wewnatrzsieciowe przez x miesiecy w zaleznosci od taryfy Firma.
W Orange obnizka polaczen do Play promocja do odwolania.
W Plusie dla firm chyba nic nowego po 16 wrzesnia nie wprowadzono, moze jakies telefony.

#363459  autor: dj krysta
 05 paź 2009, 13:19
w Orange jeszcze przy okazji dają 120 zł w ramach bonusika :)

#363530  autor: yogurcik
 05 paź 2009, 21:32
Nigdy play do biznesu ... Ja bym obstawial orange moze ci sie uda umowe na 12 mc i np k800 lub plus dla firm . Najlepiej wyślij na ogólny fax zapytanie i czekaj aż zaczna wydzwaniać do ciebie

są sieci i jest BOK PLAY.....nigdy więcej
 #366726  autor: aniaj
 26 paź 2009, 13:16
Uważam,że teraz najlepsza oferta jest w Play.Tam ze wszystkimi w sieci i na telefony stacjonarne rozmawiasz za darmo!!!Do wszystkich i tak masz full minut.Pozdro

klatka