• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#364355  autor: rcicho
 11 paź 2009, 22:06
Umowę można zawsze zerwać (to obecnie mniej kosztuje niż jeszcze pół roku temu) ale za to formalnie przenieść się z Ery do Heyah nie idzie (ponoć są przypadki którym się udało). Era kilka miesiecy temu obiecała, że do końca roku umożliwi tą migrację. Tak więc pozostaję wierzyć i czekać.
No i oczywiście można przeniesc drogą okrężną np. poprzez Play.

#364967  autor: Cyrrus
 15 paź 2009, 16:13
Jakiś czas temu była możliwość przeniesienia numery Era-Heya i odwrotnie. Po jakimś czasie PTC zawiesiło taką możliwość. Jak się potem okazało powodem był bardzo często występujący problem techniczny, z którym operator nie potrafił (nie chciał?) sobie poradzić - po przeniesieniu numeru do Ery, system cały czas ,,widział'' ten numer jako heyowski (i odwrotnie). Czy tak faktycznie było? Nie wiem. W każdym razie tyle udało mi się dowiedzieć :)

#364985  autor: widex
 15 paź 2009, 18:26
Według mnie wystarczyło może zaimprowizować jakoś? wydalenie numeru i włączneie go ponownie? nie znam się. To samo chyba Simplus <=> 36i6

#364991  autor: moniq
 15 paź 2009, 18:46
Cyrrus pisze:Jakiś czas temu była możliwość przeniesienia numery Era-Heya i odwrotnie. Po jakimś czasie PTC zawiesiło taką możliwość. Jak się potem okazało powodem był bardzo często występujący problem techniczny, z którym operator nie potrafił (nie chciał?) sobie poradzić - po przeniesieniu numeru do Ery, system cały czas ,,widział'' ten numer jako heyowski (i odwrotnie). Czy tak faktycznie było? Nie wiem. W każdym razie tyle udało mi się dowiedzieć :)
O ironio problemy techniczne znikają jeśli tylko macie ochotę dopłacić do interesu - przenieść się z prepaid TAK TAK np do mixa Heya i odwrotnie - grunt, aby związać się umową z operatorem. Wtedy problemu nie ma...:->

#365241  autor: Cyrrus
 17 paź 2009, 12:52
moniq pisze:grunt, aby związać się umową z operatorem. Wtedy problemu nie ma...:->
Nie słyszałem o takim przypadku, ale różnie w tej sieci bywało :) Z punktu widzenia operatorów logiczne byłoby takie postępowanie, oczywiście nie biorąc pod uwagę faktu, czy to jest fair w stosunku do abonentów.
Oczywiście zawsze pozostaje okrężna droga przeniesienia numeru - na zasadzie: chcesz zaoszczędzić, włóż w to trochę czasu i wysiłku :mrgreen:

#365680  autor: Akwafan
 19 paź 2009, 22:43
Wielka łaska. Nie chcieli mnie przenieść z Tak-Taka do Heyah, to przeniosłem się do Play Fresh i stracili dobrego klienta...