• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #361040  autor: ExlusiveFrd
 21 wrz 2009, 19:57
Witam :roll:

kilka lat temu (w 2006r) zawarłem umowę w Plus'ie na 2 lata

moje pytanie polega na tym czy mogę (po opływie 3^ lat) zerwać umowę bez dodatkowych kosztów umowa była zawarta w maju
mogę zrobić to teraz czy muszę wytrwać do maja 2010r?? :|

wiem ze może głupie pytanie ale wole się dowiedzieć zanim pójdę do salonu ;]

proszę o wyrozumiałość
z góry dziękuje za poświęcony czas i odpowiedzi

#361063  autor: osachorzow
 21 wrz 2009, 21:55
ExlusiveFrd, jeśli w 2006 roku zawarłeś umowę na 2 lata i po tym czasie (w 2008 r.) nie podpisałeś aneksu do umowy, który przedłużył by ja o kolejne ileśtam miesięcy to w tej chwili masz umowę na czas nieoznaczony i w każdym momencie możesz ją wypowiedzieć. Wypowiedzenie będzie skuteczne najpewniej na koniec następnego okresu rozliczeniowego po okresie w którym złożysz wypowiedzenie.
ExlusiveFrd pisze:mogę zrobić to teraz czy muszę wytrwać do maja 2010r
czyżbyś jednak podpisał jakiś aneks w maju 2008? jeśli tak to zrywając umowę teraz zapłacisz karę umowną/zwrócisz przyznany rabat proporcjonalnie do czasu jaki pozostał do końca umowy

#361076  autor: dechomenon
 21 wrz 2009, 22:39
osachorzow pisze:ExlusiveFrd napisał/a:
mogę zrobić to teraz czy muszę wytrwać do maja 2010r
czyżbyś jednak podpisał jakiś aneks w maju 2008? jeśli tak to zrywając umowę teraz zapłacisz karę umowną/zwrócisz przyznany rabat proporcjonalnie do czasu jaki pozostał do końca umowy
chyba, ze nie wziąłeś telefonu i umowa była na rok to wtedy gitara i jedziesz z rezygnacją. Poza tym miałeś niedawno szanse zerwać umowę bez konsekwencji ze względu na zmianę regulaminu. Przespałeś trochę kolego.

#361107  autor: Marens
 22 wrz 2009, 10:20
Wydaje mi się, że tu chodzi o to iż autor myśli, że po 2 latach umowa przedłuża się sama o następne 2 lata jak nie zrezygnuje.

#361149  autor: ExlusiveFrd
 22 wrz 2009, 14:49
ok jeśli teraz jest na czas nieokreślony(umowa)to dobrze...

dzieki za poswiecenie czasu ;)