• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#35285  autor: D@rio
 16 gru 2005, 00:18
grobelas pisze:W odpowiedni sposób, to znaczy w jaki? Czy wogóle oni będą w stanie abonenta poinformować o tym, że osoba do której dzwonię jest już w innej sieci? Tutaj nie chodzi o usługę "jeden darmowy nr", tutaj chodzi o usługę "darmowe wieczory i weekendy"- dzięki której z całą siecią rozmawiam za darmo jak i wysyłam sms-y i mms-y także bez opłat. Bardzo jestem ciekaw jak to będzie rozwiązane.
Będziesz informowany odpowiednim sygnałem dźwiękowym przed połączeniem lub informacją głosową. Ewentualnie na WWW operatorów lub dzwoniąc pod bezpłątny numer będzie można sprawdzić czy nr. został przeniesiony czy też należy do sieci macierzystej wg. przydziału prefixu.

#35318  autor: Klusek
 16 gru 2005, 12:03
grobelas pisze:Mam troszke inne pytanie dotyczące poruszanego tu tematu dotyczącego PRZENOśNOśCI NUMERU. Jak ta usługa ma się do darmowych rozmów w sieci z jakich obecnie korzystam w siecie ORANGE. Czy jeżeli mój znajomy z ORANGE przeniesie się do sieci PLUS GSM (oczywiście z tym samym nr.) i mnie o tym nie poinformuje, to będę nadal z nim rozmawiał za darmo, czy będę za tą rozmowę płacił jak za połączenie z inną siecią?
W Orange dzwonisz pod *555 wciszkasz 1 i podajesz numer a system sprawdza czy jest aktywny w Orange czy nie. Połaczenie bezpłatne.

Obrazek
Obrazek

#35428  autor: grobelas
 16 gru 2005, 23:11
Wielki dzięki za tą informację, teraz to już zawsze będę miał pewność do kogo dzwonię :)