• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #341589  autor: mika32
 18 cze 2009, 09:44
Witam,
Szukam kontaktu z konsultantem biznesowym sieci ERA (z terenu Bydgoszczy).
Do tej pory miałam kontakt z takimi konsultantami z sieci Orange. Przyjeżdżają do biura, mają większe możliwości i lepsze oferty od salonów firmowych i autoryzowanych punktów sprzedaży. Czy w Erze też funkcjonuje to na tej zasadzie?
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc....

Monika

#341608  autor: Marens
 18 cze 2009, 11:54
mika32 pisze: Czy w Erze też funkcjonuje to na tej zasadzie?
Tak, tylko trzeba odpowiednio poprosić. Potwierdzam, że mają większe możliwości. 3-4 lata temu udało mi się w ten sposób zmienić warunki umowy na 6-7miesięcy przed zakończeniem kontraktu.

#341631  autor: mika32
 18 cze 2009, 13:48
Tylko jak znaleźć takiego konsultatna. Szukałam w necie, bezskutecznie .... :(

#341634  autor: szyman12
 18 cze 2009, 14:13
Hmmm... może zadzwoń do BOK-u, tam powinni wiedzieć kto się tym zajmuje :)

#341637  autor: mika32
 18 cze 2009, 14:28
W BOK-u ??? Nie sądzę, że to będzie dobry pomysł. Będą starali się dobić targu przez telefon .... Ja szukam osoby niezależnej ....

#341651  autor: dechomenon
 18 cze 2009, 15:07
nie prawda..zadzwoń do BOK-u w ciągu 24h się z Tobą skontaktuje..ja sam tak robiłem! oni dostaną zlecenie do centrali a centrala wyśle do najbliższego handlowca, zazwyczaj zlecenie dostaje handlowiec już z jakimś stażem, bo to w końcu wystawienie klienta..teraz tylko trzeba zrobić aktywacje.
Po drugie nie ma takiego czegoś jak handlowiec niezależny, czy dla ciebie jest ktoś niezależny jak ma własną działalność gospodarczą?

Po trzecie taki handlowiec na pewno pracuje dla jakiegoś agenta, a agent bezpośrednio dla operatora. Więc na bank nie dostaniesz kontaktu z bezpośredniej, ponieważ oni się zajmują korporacjami, kluczowymi klientami, a resztę obslugują handlowcy od 1 telefonu do powiedzmy 50...wiadomo po 200telefonów w bazie też mają ...ale takich najczęściej mogą ci odebrać bezpośrednio z góry.

Więc nie ma czegoś takiego jak niezależny handlowiec.. on jest bardzo zależny..kwestia tego jak i co Ci zaprezentuje, czym Ciebie zaciekawi...

#341716  autor: Marens
 18 cze 2009, 20:31
dechomenon pisze:Więc nie ma czegoś takiego jak niezależny handlowiec.. on jest bardzo zależny..kwestia tego jak i co Ci zaprezentuje, czym Ciebie zaciekawi...
Źle przeczytałem, tutaj nie ma firm w stylu "Expander".
mika32 pisze:Będą starali się dobić targu przez telefon
Nie wiem jak to jest w przypadku sekcji biznes, ale najlepiej w przypadku indywidualnych jest domawiać się przez telefon. Omijamy cały system prowizji.

[ Dodano: 2009-06-18, 20:42 ]
dechomenon pisze:resztę obslugują handlowcy od 1 telefonu do powiedzmy 50...wiadomo po 200telefonów w bazie też mają ...ale takich najczęściej mogą ci odebrać bezpośrednio z góry.
Trzeba też mieć na uwadzę taką sytuację:
Rok temu ktoś ze znajomych mnie wystawił, powiedzmy że dyrektor pewnej prywatnej "instytucji". Mowa była o 25 aktywacjach, skontaktowałem się z "pewnymi" osobami które mogą więcej. Jak przyszło co do czego to okazało się że "a tak w zasadzie potrzebuje 1 aktywacje za 50zł". Najadłem się wtedy sporo wstydu.

Więc aby zapobiec takim sytuacją nikt z góry nie umówi się z Tobą w celu przedłużenia jakiejś aktywki.

#346951  autor: tomeke51
 16 lip 2009, 18:26
Marens pisze:Potwierdzam, że mają większe możliwości. 3-4 lata temu udało mi się w ten sposób zmienić warunki umowy na 6-7miesięcy przed zakończeniem kontraktu.
a nie orientuje się ktoś czy teraz w Erze jest też taka opcja ? umowa kończy się w nastepnym roku ale bym juz sobie ją przedłużył :) co o tym myślicie ?