Użytkownik
Ranga
Obserwator
Sieć
Orange
Coś mi się nie chce wierzyć żeby do tego doszłodawoo1 pisze:chyba idzie zmiana u opów i niedługo będą tylko usługi świadczyć a fony trza będzie kupować samemu
Koszt kupienia telefonu nowego bez SIM i abonamentu wychodzi o wiele taniej niż kupienie telefonu w abonamencie. Kiedyś nawet to liczyłem to oszczędność wychodziła ponad 600-700zł.dawoo1 pisze:chyba idzie zmiana u opów i niedługo będą tylko usługi świadczyć a fony trza będzie kupować samemu
No nareszcie! Telefony na wolnym rynku są bez blokad i bez zbędnych dodatków takich jak ikonki, tapety czy dzwonki a przy wyborze planu taryfowego kierujemy się osobistym profilem usług a nie telefonem. W sklepach takich jak Media-Markt, Saturn, MegaAvans czy Walmart jest duży wybór modeli i można trafić dobre promocje w gazetkach. Jestem za.dawoo1 pisze:chyba idzie zmiana u opów i niedługo będą tylko usługi świadczyć a fony trza będzie kupować samemu
To ciekawe, może się nie rozumiemy,ale...biotyt pisze: ... W nowym abonamencie użytkownik otrzymuje co fakt tańsze minuty do wszystkich, ale prezenty są dość symboliczne, a wszystkie usługi płatne dodatkowo. Kto chce dopłacać do abonamentu dodatkowo jak wcześniej nim zarządzał według uznania?
Moja siostra ostatnio przedłużyła umowę w tej nowej taryfie na abonament i w efekcie nie jest zadowolona. Za to samo musi płacić więcej... choć ma podobny abonament to jest jedynie "pakietem" do wszystkich sieci, a za wieczory i weekendy oraz wybrany jeden numer musi dopłacać 35zł. Płaci 110zł stałych opłat, a telefon dostała do abonamentu za 75zł. Kiedyś w ramach tej kwoty wybierała sobie usługi, teraz płaci więcej by wyjść właściwie na to samo.