• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#291624  autor: elrond
 08 paź 2008, 14:47
babeo pisze:Przecież żyjemy w pięknej POlsce, żeby żyło się lepiej - wszystkim. Tolerancje itp, więc dlaczego bronisz komuś słuchać Radia Maryja?
Ja bronie?! Nie mam nic przeciwko Radiu Maryja jako "katolickiemu głosowi w Twoim domu", niech sobie słucha kto chce. Mam na myśli jedynie ideologię i poglądy R. I to że swoje media, które początkowo miały być jedynie środkiem dotarcia z pewnego rodzaju "misją ewangelizacyjną" do szerszej grupy ludzi, wykorzystuje do własnych, propagandowych celów. Nie musze chyba mówić, jaki był efekt poparcia w RM PiSu, a jak było gdy przed ostatnimi wyborami PiS został potępiony. Stwierdzenie "czwarta władza" chodzi tutaj w kolejny wymiar.
babeo pisze:Może ta wasza tolerancja ma się charakteryzować, że wszyscy oglądamy TVN i czytamy Wybiórczą?
Oj zdziwiłbyś sie - zdarza mi sie słuchać RM tak samo często jak czytać 'wybiórczą'. Nie mam problemów z tolerancją, mam po prostu własne krytyczne na ten temat zdanie (i RM i Wyborczej)
babeo pisze:no bądź w końcu tolerancyjny.
babeo pisze:Denerwuję mnie jednak Wasza brak tolerancji i posuwający się totalitaryzm mentalny.
Mocne słowa. Chyba za mocne, bo według mnie tolernacja nie równa się pochwalanie danych czynów. Rydzyka i s-ka toleruje, tak samo jak parę innych grup społecznych bo przyszło mi między tym wszystkim żyć, gdybym nie tolerował - byłbym ze wszystkimi dookoła skłócony. Ale mam prawo do krytyki i nie pochwalania pewnych działań.

#291627  autor: babeo
 08 paź 2008, 14:57
elrond pisze:I to że swoje media, które początkowo miały być jedynie środkiem dotarcia z pewnego rodzaju "misją ewangelizacyjną" do szerszej grupy ludzi, wykorzystuje do własnych, propagandowych celów.
Ło jery, gdzie Ty żyjesz?
A co? GW która miał być poważnym dziennikiem opiniotwórczym, lub TVN co robią? stały się sługusami PO. A jak wiemy, że nimi stoi zachodni kapitał, który tylko chce wycyckać Polskę.
elrond pisze:Mocne słowa. Chyba za mocne,
Odpowiednie, bo ładnie wpisujesz się w głos młodego pokolenia. Nieważne, co: samochód, wody, telefonia, msza, kościół, sutanna - buch w Rydzyka trzeba walnąć.

Mam nadzieję tylko, że obudzicie się w czas a nie już z ręką w nocniku jak(nie daj Boże) taki poprawny i ładny Donald jako prezydent sprzeda nas UE.
elrond pisze:bo według mnie tolearnacja nie równa się pochwalanie danych czynów.
Nie musisz pochwalać, ale możesz przejść koło nich ze spokojem, a nie atakować przy każdej nadarzającej się okazji.
tak samo jak parę innych grup społecznych bo przyszło mi między tym wszystkim żyć, gdybym nie tolerował - byłbym ze wszystkimi dookoła skłócony.
Z tego wynika, że nie masz swojego zdania i jesteś chyba zagubiony skoro żaden z nurtów życia Ci nie odpowiada? :(

Może skupimy się na samej ofercie W Rodzinie, co?

#291670  autor: elrond
 08 paź 2008, 19:30
babeo pisze:Odpowiednie, bo ładnie wpisujesz się w głos młodego pokolenia.
babeo pisze:Z tego wynika, że nie masz swojego zdania i jesteś chyba zagubiony skoro żaden z nurtów życia Ci nie odpowiada?
Myślałem babeo że można z tobą dyskutować, a tu widzę jakieś ataki personalne i bezpodstawne sugestie. Chciałem się z Tobą zgodzić w paru punktach, ale powoli zamykasz drogę rozmowie. Nie, nie jestem zagubiony. Nie napisałem że "żaden z nurtów" mi nie odpowiada, miałem na myśli to że nie należe do żadnego skrajnego ugrupowania społecznego. Co do polityki to od kiedy jestem w stanie wyrazić własne stanowisko, polskie rządy mnie nie zadowalają bo tworzyli je własnie reprezentanci takich skrajności. Nie podobała mi się taktyka Kaczyńskich i niestety popędy Tuska do euro czy jakieś jego kosmiczne obietnice również nie są dobre.
babeo pisze:Nie musisz pochwalać, ale możesz przejść koło nich ze spokojem, a nie atakować przy każdej nadarzającej się okazji.
Jak dobrze pójdzie to przez następne 50-60 lat przyjdzie mi żyć w tym kraju, więc chce mieć choć satysfakcję, że nie byłem bierny na postępowanie rządów czy tak wpływowych ludzi jak Rydzyk.
babeo pisze:Może skupimy się na samej ofercie W Rodzinie, co?
Jasne... od mnie tyle.

#291677  autor: mikage1
 08 paź 2008, 20:02
pax, Panowie, pax!
ostudźcie emocje :)

a co do oferty - będzie można o niej podyskutować, jak będą znane bliższe szczegóły...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#291690  autor: babeo
 08 paź 2008, 20:52
Ja tam jestem wyjątkowo wyluzowany koleś. Sam napisałem, że finito bo to nie ma sensu. Wracając do oferty to najbardziej interesują mnie te darmowe rozmowy :P

#291695  autor: kowcio
 08 paź 2008, 21:10
babeo pisze:Wracając do oferty to najbardziej interesują mnie te darmowe rozmowy :P
Ooo chłopie, to żeś teraz przywalił :smt005 Będziesz do Rydzyka za free dzwonić? :P
Kiedy Rydzyk ma ogłosić warunki funkcjonowania jego sieci? Jakiś cennik? Czekamy... Ale czuję bardzo mocno, że to będzie kolejna Rydzykowa rewolucja.

Co do mnie, to ja Wybiórczej nie czytam (jak już to Polskę The Times- Głos Wielkopolski), a TVNu nie oglądam, podobnie jak inne wiadomości. Poza tym TVN nawet u mnie nie odbiera, więc jestem w bezpiecznym miejscu :-D
A Maryja owszem, zdarzyło mi się słuchać, i to nie jeden raz. Szczególnie wieczorne "Rozmowy Niedokończone".

#291713  autor: vinc
 08 paź 2008, 22:36
Jejku :twisted: nikt nie jest obiektywny, a w szczególności media :roll: Ja mam tylko pytanie... dlaczego nie było podobnej dyskusji o EzoTV :roll: Przynajmniej ten wirualny będzie miał klientów.

Obrazek

#292594  autor: metpablo
 13 paź 2008, 22:38
Ludziska, wrzućcie na luz. Ja czekam na wieści o operatorze, zawsze to kolejna oferta i tak jak np. 36i6 może pozytywnie zaskoczyć. Sprawa jest o tyle warta uwagi, że w biznes wszedł Roman Karkosik, a on zna się na robieniu interesów...