30 marca 2007 roku zakupilem starter mbnak mobilem z tak zwane puli zlotych numerow. Starter w tym momecie nie byl mi potrzebny wiec wrzucilem do szuflady i sobie czekal. W grudniu 2007 roku postanowilem wylamac karte ktorej nigdy wczesniej nie uzywalem i wlozyc do telefonu. Okazalo sie ze karta ze zlotym numerem nie loguje sie do sieci. Pojawia sie komunikat "Rejestracja karty nieudana". Zadzownilem wiec pierwszy raz do BOK mbanku ale niestety ktos olal sprawe bo pozniej nawet nie bylo w systemie zarejestrowanego mojego zgloszenia. Drugi raz znow ponownie dzwonienie i 15 minutowe tlumaczenie w czym rzecz (znow pokrywam koszt rozmowy z innego operatora ). Uzyskalem numer reklamacji i po kilku dniach odpowiedz ze starter zostanie aktywowany w przeciagu 7 dni roboczych. Minelo owych 7 dni a nawet kilka wiecej, a starter jak sie nie logowal do sieci tak pozostalo. Dzwonie wiec znow do BOK i tlumacze 15 minut znow wszystko od poczatku. Dostaje odpowiedz nastepujacej tresci.
Uprzejmie informujemy, że numer telefonu Pański numer telefonu 783303387 został archiwizowany ze względu na brak zasileń, przez co karta SIM jest nieaktywna. W ramach rekompensaty wysłaliśmy Panu nowy starter z serii złotych numerów. Jednocześnie przypominamy o regularnym zasilaniu konta telefonicznego celem przedłużania jego ważności oraz zachęcamy do zarejestrowania swojego mProfilu umożliwiającego dostęp do szczegółowych informacji o koncie.
Mamy nadzieję, że nasze wyjaśnienia spotkają się ze zrozumieniem
Zaraz zaraz cos mi tu nie halo jak mialem zasilac starter ktory nigdy nie zostal wlozony do telefonu ? Bardzo fajnie ze wyslaliscie nowy starter tylko ze ja chcialem wlasnie ten numer ktory sobie wybralem wczesniej. Czy zatem ktos orientuje sie ile czasu mamy na aktywacje karty mbank po zakupie ? Dlaczego teraz dostalem taka odpowiedz jesli dnia 7 stycznia 2008 byla takiej tresci:
W związku z reklamacją zarejestrowaną w dniu 2008-01-05 17:45:39 (numer R43865051) przekazujemy wyjaśnienia mBanku
Uprzejmie informujemy, że mBank mobile pozytywnie rozpatrzył Pańską reklamację i Pańskie konto telefoniczne zostanie aktywowane w przeciągu 7 dni roboczych.
Jednocześnie przypominamy o regularnym zasilaniu konta w celu przedłużania jego ważności oraz zachęcamy do aktywnego korzystania z mProfilu za pośrednictwem
www.mobile.pl
O co tu chodzi ? Czy tam sa jakie osoby potrafiace rozwiazac problem techniczny ?
Jesli ktos wie jaki jest termin waznosc kart w mbanku bede wdzieczny za odpowiedz. W liscie z karta sim nie znalazlem takiej informacji.
Odpowiedz od mBanku:
Uprzejmie informuje że starter przestaje być aktywny po 60 dniach od wysyłki (decyduje data stempla pocztowego) , oczywiście o ile nie dokonano na rzecztego numeru żadnych zasileń. . Natomiast od momentu aktywacji użytkownik danego numeru ma 15 dni na doładowanie zapewniające swobodne korzystanie z numeru( połączenia wychodzące) przez kolejne 30 dni , dla kwoty 20-39 PLN doładowania.
Wszystko jasne...
Dostalem starter w ramach rekompensaty niby ze zlotej puli ale niestety nie ten o wartosci 35 zl tylko 10zl czyli mnie "oszukali".