• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #24415  autor: NMonster
 11 paź 2005, 22:04
Od 10 października serdecznie zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby przejść do sieci Plus zachowując obecny numer telefonu. Zapewniamy zwrot opłaty za przeniesienie numeru pobieranej przez dotychczasowego operatora oraz wsparcie naszych konsultantów na każdym etapie procesu - pod numerem infolinii 0 801 400 601. Klienci zainteresowani przejściem do naszej sieci mogą skorzystać z każdej aktualnie dostępnej promocji abonamentowej Plusa oraz z ofert specjalnych.

PS.
Niezłą promocja - wychodzi na to że Plus za nas opłaci koszty przenosin hmmm a co na to reszta sieci?

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#24438  autor: WitekT
 12 paź 2005, 12:17
Inne sieci będą robiły to samo... Promocje będą obejmować koszt przejścia z innej sieci + bonusy dla przychodzących (minuty, usługi, obniżki abonamentu, itp.).

#24447  autor: blom
 12 paź 2005, 12:38
a starsi abonamentowcy sie ugryza....

a co do tego przenoszenia numerku - szmery bajery beda i bedzie milion postow ze nie_dziala

#24456  autor: xlord
 12 paź 2005, 13:58
Zaswitalo mi w zwiazku z aktualnym tematem przenosnosci numerow takie pytanie. Co z simlock'ami? Czy przenoszac sie z Ery do Plusa z erowskim numerem musze zdejmowac simlocka z aparatu? Domyslam sie, ze zmieniajac operatora dostane nowa aktywacje t.j. chocby zmieniajac tak taka na abo. Jesli bede chcial sciagnac simloka to w Erze skasuja mnie jak za zboze, a jesli dokonam tego w jakims komisie to strace gwarancje na telefon. Taki interes to mozna o kant d.... potluc :?

Pozdrawiam

#24486  autor: NMonster
 12 paź 2005, 16:21
Napewno jest to jakies rozwiazanie - teoretycznie powinni ci dac nowy aparat lub bjąć twoj aparat zakupiony u konkurencji - gwarancją u siebie.

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#24519  autor: WitekT
 12 paź 2005, 17:08
xlord pisze:Zaswitalo mi w zwiazku z aktualnym tematem przenosnosci numerow takie pytanie. Co z simlock'ami? Czy przenoszac sie z Ery do Plusa z erowskim numerem musze zdejmowac simlocka z aparatu? Domyslam sie, ze zmieniajac operatora dostane nowa aktywacje t.j. chocby zmieniajac tak taka na abo. Jesli bede chcial sciagnac simloka to w Erze skasuja mnie jak za zboze, a jesli dokonam tego w jakims komisie to strace gwarancje na telefon. Taki interes to mozna o kant d.... potluc :?
No z reguły jest tak, że "oficjalne" przejście w trakcie cyrografu będzie nieopłacalne. Po cyrografie - nie płacisz kary za zerwanie umowy, a u operatora za darmo zdejmiesz simlocka. Choć nie jestem pewien czy u każdego. :)

Co do naszego zakładu - przyznaję się, poległem. ;) Zbyt mocno ufałem w URTiP. ;) CO przegrałem? Chyba jakąś dobrą flaszkę o ile dobrze pamiętam. :)

#24554  autor: xlord
 12 paź 2005, 19:20
Wlasnie dostalem odpowiedz od Plusa dotyczaca mojego pytania na przeniesienie sie do nich z ery. To chyba wygenerowal jakis automat, bo byli uprzejmi mnie poinformowac na czym polega usluga SWOJAKI :shock:

Zadzwonilem wiec do BOKu Plusa i odpowiedz byla taka:
adres do formularza przenosinowego nie funkcjonuje, wiec prosze sie zglosic do punktu sprzedazy.Poszedlem wiec do punktu i dowiedzialem sie, ze formulerze maja byc, ale nie wiedza kiedy i czy wogole beda. Normalnie czeski film :-D

Witku. Zalozylismy sie o litra Calvadosa, ktorego, jak mniemam bedziemy mieli okazje wypic wspolnie przy okazji mojej najblizszej wizyty w 3miescie :)

Pozdrawiam

#24555  autor: kubako
 12 paź 2005, 19:26
xlord pisze:Wlasnie dostalem odpowiedz [...] byli uprzejmi mnie poinformowac na czym polega usluga SWOJAKI
to jest normalna rzecz w plusie - praktycznie o co bys sie nie pytal ebok'u to taka odpowiedz dostajesz :-)