• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #244458  autor: bogdan85
 07 sty 2008, 16:41
Witam, mam telefon w TT, wszystko zaczęło się dziać około godziny 14.

- mam kasę na koncie, a przynajmniej rano miałem, konto jest aktywne mniej więcej do marca;
- na wyświetlaczu widnieje napis: "tylko alarmowe";
- mam pełny zasięg, czasami 3-4 na 5 kresek;
- SMS-y wysłane z komórki nie dochodzą do odbiorców;
- nie mogę wykonywać połączeń;
- gdy ktoś do mnie dzwoni, albo nawet ja sam, z telefonu domowego, włącza się poczta. Telefon jest cały czas włączony!
- jest to telefon SE K550i.

Nie wiem czy to wina telefonu czy sieci, czy czegoś jeszcze innego. Rodzina ma też telefony w Erze (abo, TT) i u nich wszystko jest OK. Nie wiem już o co chodzi, może ktoś z Was wie?

Alcatel OT301 ==> Nokia 3310 ==> Nokia 3510i ==> SE K550i ==> SE Elm ==> Nokia X2-00

#244464  autor: mikage1
 07 sty 2008, 17:06
spróbuj wyjąć i włożyć kartę sim - mi kiedyś pomogło (w nokii)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#244465  autor: elrond
 07 sty 2008, 17:08
Skoro rodzina ma tez TT, to spróbuj złożyć inna kartę do twojego telefonu. Jak będzie to samo, to oznacza że problem może tkwić w telefonie. Jeśli będzie wszystko ok, to możliwe że SIM jest uszkodzony. Poczekaj jeszcze- czasem takie problemy są czasowe i później samo przechodzi. Nie zaszkodzi zgłosić problemu do BOA- wtedy może dadzą jakieś "odszkodowanie" jeśli wykryją usterkę u siebie.

#244467  autor: bogdan85
 07 sty 2008, 17:17
Takie proste a ja nie pomyślałem:/ ponowne włożenie karty SIM pomogło, dzięki :)

Alcatel OT301 ==> Nokia 3310 ==> Nokia 3510i ==> SE K550i ==> SE Elm ==> Nokia X2-00