• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #22574  autor: Shila
 05 paź 2005, 10:49
Witam! Mam pytanko wlasnie odnosnie roamingu, a wlasciwie jego uruchomienia.

Mialam taka sytuacje we Wloszech, ze z jakichs niewiadomych przyczyn wylaczyl mi sie Roaming no i oczywiscie nie moglam go wlaczyc.. wiec pomyslalam ze mozna go uruchomic idac do salonu Plusa.. i oni jakos tam uruchomią..

Mozna tak?

Telepolis.pl

#22621  autor: xlord
 05 paź 2005, 15:34
Generalnie jest tak, ze wszystkie potrzebne informacje, konfiguracje itp. sa dostepne na stronach operatorow. Fakt, sa czasem tak ukryte, ze czesto trudno je znalezc. Nie wiem jak u Plusa na www, ale na Erze jest okienko szukaj i ja zawsze przez to znajduje szybko i sprawnie informacje ktorych mi potrzeba. Polecam :-)

Pozdrawiam

#22635  autor: WitekT
 05 paź 2005, 15:54
Taka dygresja - polecam też używać wyszukiwarki na telepolis - na górze lewej kolumny. :)

#22883  autor: xlord
 06 paź 2005, 09:09
WitekT pisze:Taka dygresja - polecam też używać wyszukiwarki na telepolis - na górze lewej kolumny. :)
Otoz to :-D

Pozdrawiam

#22892  autor: blom
 06 paź 2005, 09:51
nie raz sie "pluja" ze musisz roaming uruchomic bedac w polsce jeszcze - a moze tylko ci sie siec zmienila na taka z ktora twoj op nie ma umowy??

#23049  autor: Shila
 06 paź 2005, 21:19
Nie nie, nie mialam roamingu, no i wyslalam matke do Plusa zeby mi wlaczyli.. a oni powiedzieli ze nie maja takiej mozliwosci..

Szkoda :/ przeciez specjalnie do Polski nie podrzuce tela zeby tylko glupi roaming wlaczyc.. a innej karty nie moglam dac bo mam simlocka! i ot problem :/

Telepolis.pl

#23053  autor: gudcezar
 06 paź 2005, 21:30
A tak właściwie dlaczego nie można uruchomić roamingu będąc za granico

#23092  autor: Th0mas
 06 paź 2005, 22:40
Jak dla mnie na czystą logikę, to będąc w Polsce jesteś "pod skrzydłami" operatora i kody lub inne sposoby uruchamiające daną usługę działają tylko w tej jednej sieci. Za granicą jesteśmy już pod inną siecią.

#23120  autor: blom
 07 paź 2005, 10:38
ale to op dopuszzca sima do roamingu wiec nie powinno byc problemow - ale nasi pewno milion bitow na sim musza poprzesylac i dlatego nie idzie zza granica wlaczyc