• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #228277  autor: derekpl
 20 paź 2007, 00:15
Witam
W jakiej sieci ewentualnie jakiej dodatkowej ofercie jest najtanszy roaming (staralem sie przebrnac przez serwisy operatorow - ale szczeze nie moglem konkretnych informacji znalezc)

Co sadzicie o ofercie roamingowej Play'a slyszalem ze jest sporo problemow - z dochodzeniem sms'ow i wykonywaniem polaczen, czy to prawda ?

#228296  autor: yagi
 20 paź 2007, 09:27
W Playu problemy sa gdy masz tel na karte... Jak masz abo to juz nie jest zle... W tej sieci jest najataniej...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#228331  autor: Vieslav
 20 paź 2007, 11:58
Orange jako jedyny operator pobiera opłaty za roaming z kwoty deklarowanej w Nowym Twoim Planie. Co do cen to niestety się nie orientuje...

#228345  autor: przemek910
 20 paź 2007, 13:21
Mulder pisze:Orange jako jedyny operator pobiera opłaty za roaming z kwoty deklarowanej w Nowym Twoim Planie. Co do cen to niestety się nie orientuje...
spekulował bym, bo zdaje się, że w NPB Ery wszystko idzie z pakietu :roll:

#228392  autor: thonka
 20 paź 2007, 15:25
orange może i nie jest najtańsze, ale mają pakiety złotówek z których roaming też schodzi, bodaj z pakietu 'na wszystkie', czego nie można powiedzieć o playowej puli 'zlotówek' w roamingu gdzie tak jak w erze i plusie doliczają wszystko do abonamentu...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#228400  autor: derekpl
 20 paź 2007, 15:42
To mnie troche sprostowaliscie - myslalem ze play'u roaming liczony jest z kwoty zobowiazania a tu nie mile zaskoczenie

Na czym ma polegac problem z romingiem prepaid a abonament ?

#228442  autor: Kaczy
 20 paź 2007, 18:44
Mulder pisze:Orange jako jedyny operator pobiera opłaty za roaming z kwoty deklarowanej w Nowym Twoim Planie. Co do cen to niestety się nie orientuje...
W taryfach biznesowych Plusa jest tak samo :)

...::: Made for loneliness :::...

#228444  autor: elrond
 20 paź 2007, 18:55
Na czym ma polegac problem z romingiem prepaid a abonament ?
Głównie problemach z logowaniem sie telefonu do sieci zagranicznych operatorów, lub (jak sie zaloguje) problemach z inicjowowaniem/odbieraniem połączeń lub odbieraniem/wysyłką smsów. W tej chwili już są to problemy coraz rzadsze.

Ja w abonamencie nie miałem żadnych problemów. Używałem roamingu już po promocji wakacyjnej, ale i tak nie wyszło to drogo jak jeszcze kilka miesięcy temu. Naturalnie, nieschodzenie kosztów roamingu z Pakietu Złotówek jest problemem, jednak w moim przypadku ostatnio i tak znikają złotówki na tyle szybko, że nie zrobiło mi to różnicy :wink:

#228462  autor: yagi
 20 paź 2007, 20:14
derekpl pisze: Na czym ma polegac problem z romingiem prepaid a abonament ?
Jak przegladniesz liste roamingowa na stronie Play to zobaczysz ze u czesci opow za granica tylko bedziesz mogl przyjmowac rozmowy (i to nie zawsze) lub SMSy a nigdzie nie zadzwonisz...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#228488  autor: derekpl
 20 paź 2007, 21:49
Wszystkim dzieki za pomoc - generalnie zmartwilem sie Play'em i jego roamingiem :\
Play byl moim faworytem, chcialem uwolnic sie od Pomaranczy, a chyba jednak jeszcze zostane :(