• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #226587  autor: hubertd
 11 paź 2007, 22:44
witam
w poniedzialem zlozylem wniosek o przeniesienie numeru. dzisiaj juz dostalem telefon z play ze moge isc podpisac umowe.wiec pytam sie pani do kiedy mam czas, a ona mi mowi ze do 14. ale moj problem polega na tym ze dopiero 15(poniedzialek) bede mogl miec zaswiadczenie o zatrudnieniu(szef wycjechal).i teraz tak. bylem w dwoch salonach playa.w jednym mi powiedziano ze musze wziac do 14 play karte i do tej uslugi przeniesc nr bo inaczej strace nr a nastepnie wziac abo. wiec sie troche przestraszylem bo mam bardzo fajny.ale tu trzeba znowu placic a tego nie chce w koncu juz zaplacilem 50zl.natomiast w drugim mi powiedziano ze moge podpisac umowe 15 bez zadnego ryzyka. no i teraz moje pytane brzmi. co robic ?? przenosic do play karty czy poczekac do poniedzialku??
pozdrawiam

SE T230=>Nokia 3510i=>Siemens S55=>Motorola E365=>Samsung X220=>Nokia 6600=>Motorola V3=>Nokia3510i=>Benq-Siemens S68=>Siemens S65=>Motorola E365=>Nokia 6230=>Samsung L760=>SE W810i=>SE k800i=>Nokia N73=>Nokia 1600=>Nokia 6230, LG KU990 Viewty

#226636  autor: Dociekliwy
 12 paź 2007, 07:55
Słuchaj, ale w Play, to chyba nie tylko zaświadczenie honorują?!?

Mnie swego czasu powiedzieli, że wystarczy jakiś opłacony rachunek i z głowy 8)

Ale trzeba to sprawdzić... niestety na stronie wszechmogącego pleja nie mogę przez 5 minut wytropić wymaganych dokumentów, więc odpuszczam.

Ale ale... coś jednak jest!

k) bieżący rachunek za telefon komórkowy lub faktura z saldem zero
l) bieżący rachunek za telefon stacjonarny lub faktura z saldem zero
m) bieżący rachunek za telewizję kablową lub satelitarną lub faktura z saldem zero
n) bieżący rachunek za prąd, gaz lub wodę lub faktura z saldem zero
o) waŜna karta kredytowa (wypukła). Karta kredytowa jest wymagana zawsze przy
zakupie telefonu w abonamencie 150 -

No, więc może tak będzie łatwiej, co?!?

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#226648  autor: hubertd
 12 paź 2007, 10:18
ale ja wiem co musze miec zeby podpisac umowe.i niestety nie place zadnych rachunkow, nie jestem studentem i nie mam zadnej karty poza platnicza.
wiec ratuje mnie tylko zaswiadczenie o zatrudnieniu.
ale wracajac do tematu. napisalem wczoraj maila do playa i heyah i dostalem odpowiedz od play(moze komus sie kiedys przyda):
Dziękuję za Pańskie zgłoszenie odnośnie przeniesienia numeru. Uprzejmie Pana informuję, iż ma Pan 30 dni (od daty wyznaczonej na przekazanie numeru od Pańskiego dotychczasowego Operatora do nas) do odebrania startera lub podpisania umowy. Jedyną niedogodnością może być fakt, iż po wyznaczonym na przekazanie numeru okresie (w Pana wypadku 14 października) przestaje Pan być obsługiwany przez dotychczasowego Operatora, co spowoduje zawieszenie połączeń. Od tego czasu ma Pan jeszcze 30 dni by podpisać z nami umowę lub odebrać starter. Wtedy bez problemu będzie Pan mógł używać dotychczasowego numeru.
Mam nadzieję, że mogłem Panu pomóc.

[EDIT]
Przed chwila dostalem maila z heyah. oto jego tresc:
Heyah
Uprzejmie wyjasniam, iz zgodnie z Regulaminem uslugi Przeniesienie Numeru standardowo w 7 dniu od momentu rozpoczecia procesu numer Heyah jest na stale wylaczany w systemie.

i kogo mam sie sluchac ??

SE T230=>Nokia 3510i=>Siemens S55=>Motorola E365=>Samsung X220=>Nokia 6600=>Motorola V3=>Nokia3510i=>Benq-Siemens S68=>Siemens S65=>Motorola E365=>Nokia 6230=>Samsung L760=>SE W810i=>SE k800i=>Nokia N73=>Nokia 1600=>Nokia 6230, LG KU990 Viewty