• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #224233  autor: marcusviii
 29 wrz 2007, 18:55
Witam, dzis zakupilem sobie telefon w sieci Era na abonament... i teraz mam pytanie!
Kiedy mam dokonac pierwszej wplaty? ;], mam czekac na rachunek i dopiero zrobic przelew? teraz na komie mam jedynie 16min (skad to sie wzielo to sam nie wiem) prosze o udzielenie szybkiej odp.

#224236  autor: elrond
 29 wrz 2007, 19:03
Spokojnie. Skoro tyle co podpisałeś umowe, to okres rozliczeniowy być moze masz dopiero od 9 października. Na razie dostałeś tylko proporcjonalną część minut do wykorzystania. W przypadku kiedy ten okres rozl. miałbyś od 9 każdego miesiąca, rachunek dostaniesz dopiero po tej dacie. I dopiero wtedy płacisz. Po tej dacie też, dostaniesz pierwsze pelne minuty.

#224290  autor: Prometo
 29 wrz 2007, 21:46
marcusviii pisze:mam czekac na rachunek i dopiero zrobic przelew?
Tak, zaczekaj na pierwszą fakturę i dopiero po jej otrzymaniu zrób przelew.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#224603  autor: szejkspir
 01 paź 2007, 02:33
Pierwszy rachunek prawdopodobnie dostaniesz dopiero po upływie pierwszego pełnego cyklu rozliczeniowego, czyli np. po 9 listopada. Nie zdziw się, że będzie trochę wyższy, tzn. będzie w nim uwzględniony koszt aktywacji i opłaty za pełny cykl 9 październik - 8 listopad oraz niepełny cykl 29 września - 8 października (opłata proporcjonalnie do długości).

#224651  autor: bannau
 01 paź 2007, 13:59
Okres od podpisania umowy do pierwszej faktury jest ubozszy w minuty. Dostajesz ich iloscminut/30dni * liczbadnidopoczatkucyklu.

Obrazek
Obrazek