• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #181748  autor: boczi
 09 maja 2007, 20:51
Witam
Wiem, że trzeba zarejestrować wpierw numer swój w Orange, jeśli się nie miało, doładować telefon kwotą 60zł i oni z tego pobiorą /era/. Chcę przejść do Jedynej Takiej Oferty.
Przeniesienie wiem, trwa koło tygodnia. W tym czasie będę miał aktywny numer w Orange GO?
Czy Era jakoś to rekompensuje?
I najważniejsze chyba, najciekawsze, jeśli ludzie będą wysyłali do mnie smsy z internetu z bramki, to czy będzie to traktowane nadal /za sprawą prefiksu/ jako sms na orange, czy już na erę? Bo do ery jest więcej limitów. Jak wygląda.

#181752  autor: Kaczy
 09 maja 2007, 20:54
boczi pisze:kwotą 60zł i oni z tego pobiorą /era/.
61 zł i pobierze Orange :)
boczi pisze:W tym czasie będę miał aktywny numer w Orange GO?
Tak, numer będzie aktywny. Czasami może zdarzyc się parę godzin przerwy, jak będą "przepisywali" Twój numer do Ery.
boczi pisze:jako sms na orange, czy już na erę? Bo do ery jest więcej limitów. Jak wygląda.
Będą traktowane jak sms`y do Ery.

...::: Made for loneliness :::...

#181759  autor: boczi
 09 maja 2007, 21:10
Kaczy pisze:Będą traktowane jak sms`y do Ery.
Dziękuję. Tylko zastanawia mnie, czy token Orange będzie się wyświetlał, jak np. Tlen.SMS to zinterpretuje.
Gdzieś była strona, gdzie można sprawdzić, do jakiego operatora jest przypisany dany konkretny numer, tylko nie mogę jej znaleźć...

#181761  autor: Kaczy
 09 maja 2007, 21:12
boczi pisze:Gdzieś była strona, gdzie można sprawdzić, do jakiego operatora jest przypisany dany konkretny numer, tylko nie mogę jej znaleźć...
Np. tutaj

...::: Made for loneliness :::...

#182665  autor: boczi
 12 maja 2007, 18:52
Kaczy, dziękuję za odpowiedź, jeszcze jedno. Czy moje konto na Orange.pl będę miał dalej?

#182674  autor: b@sho
 12 maja 2007, 19:28
boczi jak nr przeniesiesz do ery to stracisz konto na orange.pl przypisane do nr

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#183088  autor: boczi
 14 maja 2007, 10:45
Dziękuję za odpowiedź, będę musiał się zapytać, czy można to jakoś zachować.