• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 72 z 72
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
 #1179207  autor: KC-KARLOS
 13 wrz 2024, 13:29
talama: tak, jest taka możliwość. Musisz wyznaczyć we wniosku dokładną datę przeniesienia w trybie bez okresu wypowiedzenia umowy (dla naszego dobra system informuje klienta o ewentualnej karze umownej za ten tryb przeniesienia umowy przy kontrakcie terminowym) - w innym wypadku, zostanie ustalona data po zakończeniu 30-dniowego okresu wypowiedzenia - w związku z tym możemy otrzymać 2 fakturki od poprzedniego operatora.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1184235  autor: Cage
 13 gru 2024, 18:47
Witam. Czy przenosząc numer z innej sieci do Orange Free na kartę, to za doładowania numeru na https://doladowania.orange.pl, to otrzymujemy bonus 20 GB gratis, czy 10 GB?
P.S. Kupując nowy starter na stronie orange.pl, to otrzymuję się 20 GB gratis za doładowanie online.

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
 #1184236  autor: KC-KARLOS
 13 gru 2024, 18:59
Cage: przy MNP do OFNK wpada 10 GB.
20 GB jest wyłącznie dla nowych numerów ze starterów online, zakupionych z tej strony > https://www.orange.pl/view/kup-starter

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186547  autor: PiotrG-dz
 23 sty 2025, 14:03
Czy bezpieczne jest przenoszenie NRu przez partnera NJU ''MASTERKOM''w galerii czy może lepiej zrobić to przez kuriera?
 #1186729  autor: PiotrG-dz
 27 sty 2025, 13:35
Byłem dzisiaj w galerii przy wyspie MASTERKOM i gościu powiedział,że NJU wpisało ich na swojej stronie jako partnera ale oni nie realizują przeniesień do NJU ABO ani światłowód. :lol:
 #1187487  autor: Cage
 08 lut 2025, 17:24
Witam. Czy przenosząc numer z Play na kartę do Orange na kartę, to traci się zgromadzone pieniądze? Czy zostaną przelane do tego nowego operatora? Jak to działa?

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
 #1187488  autor: IC_Current
 08 lut 2025, 17:28
Napiszesz wniosek i zwrócą na konto bankowe. Z tym, że będzie potrącone 20zł "za obsługę i pseudo koszty". Jak tam jest jakaś mniejsza kwota, to już lepiej wysłać SMS premium na jakąś fundację niż dać się obrobić operatorowi.
 #1191926  autor: JARULi
 16 maja 2025, 09:08
Moja partnerka chciała przenieść numer do nju na abonament. Obecnie jest w Play na kartę. Przy składaniu wniosku wskazaliśmy obecnego operatora: P4 i taki jest na papierowej umowie którą dostała kurierem (P4 Sp. z o.o. (d. 3S S.A.)
Niestety dostała odmowę. Treść sms: Twój numer XXX XXX XXX nie należy do wskazanego przez Ciebie operatora. Sprawdź u którego z operatorów numer jest aktywny i skontaktuj się z nami wysyłając email na adres przechodzedo@njumobile aby złożyć poprawny wniosek.
Oczywiście napasała maila z wyjaśnieniem, że jest w Play na kartę więc zaznaczyła P4. Na maila odpisali identyczną odpowiedz jak w smsie.
Dodam tylko ze jej numer jest od lat w Play.
Ma ktoś pomysł jak rozwiązać tą sprawę, albo co zrobiła nie tak?
 #1191928  autor: KC-KARLOS
 16 maja 2025, 09:19
JARULi: czy dane we wniosku się zgadzają? Czy zaznaczono, że przenosisz numer na kartę na konkretny termin? Wybrano P4 Sp. z o.o. jako dostawcę?
Jeśli ten sam numer telefonu był świadczony w ramach 3S SA (przed fuzją z Play), to warto wybrać tą nazwę dawnej spółki i spróbować jeszcze raz.

#1191932  autor: JARULi
 16 maja 2025, 09:53
Dane się zgadzają. W SMSie jest wyrazie napisane że chodzi o błędnie wskazanego obecnego operatora.
Tak, wskazaliśmy że numer jest na kartę i jak już napisałem- wskazaliśmy P4, oraz wyznaczyliśmy termin na 22.05 br.
Na bip.uke.gov Operatorem numeru XXX XXX XXX jest P4 Sp. z o.o. (RPT: 92)
 #1191938  autor: JARULi
 16 maja 2025, 10:50
Jeszcze raz skontaktowaliśmy się z Play rozmawiając z kimś bardziej kompetentnym i od razu po tym telefon do Nju, które wysłało jeszcze raz do nich wniosek o przeniesienie i sprawa ruszyła. Dostała właśnie sms od Play, że "operator Orange poinformował nas, że chcesz przenieść do niego numer bla bla" do tego "super" propozycje oferty na zachętę żeby zostać. Zobaczymy 22.05 u kogo rano będzie jej telefon :)
Dzięki za pomoc, na chwilę obecną wygląda że już jest wszystko dobrze.
 #1192175  autor: fixacc1121607001
 23 maja 2025, 12:58
Hej wszystkim! Mam pytanie odnośnie Nju Mobile i rutera mobilnego.
Otóż, za kilka tygodni Nju przeniesie mój numer i będę korzystał z oferty abonamentowej (póki co opcja 80GB/39zł).
Zastanawiam się nad wykupieniem dodatkowego numeru tylko i wyłącznie do rutera mobilnego (posiadam D-Link DWR-933) i do łączenia rutera z nawigacją w samochodzie. Pytanie brzmi: czy gdy wykupię dodatkowy numer ruter na pewno będzie działał bez problemu przejeżdżając przez różne kraje UE?
W opcjach rutera mam włączony roaming. Czy opcję roamingu powinien wtedy uruchomić Nju? Pytam, ponieważ mając wcześniejszą umowę z Plus byłem przekonany, że ruter będzie działał bez problemu za granicą, jednak tak niestety nie było.
Zastanawiam się nad opcją z ruterem, ponieważ nie używam AA/Car Play, a telefony jakie posiadam nie łączą się automatycznie z systemem infotainmnet w samochodzie (wymagają każdorazowo podania hasła, co jest bardzo irytujące). Router łączy się z samochodem z automatu i na tym mi zależy.
Bardzo dziękuję za wszelką pomoc i wskazówki!
  • Strona 72 z 72
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71