• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #1171379  autor: KC-KARLOS
 15 maja 2024, 08:47
Ciupaga: cesja w ofercie na kartę w Plusie jest darmowa. Trwa maks do 7 dni.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187402  autor: Burito
 06 lut 2025, 22:42
Witam, jak wygląda procedura cesji numeru będącego w ofercie Orange free na kartę ?
 #1187418  autor: Burito
 07 lut 2025, 10:48
Czyli nie ma możliwości w Orange free na kartę aby zrobić to zdalnie lub upoważnić jednej osoby w salonie Orange.
 #1187426  autor: KC-KARLOS
 07 lut 2025, 11:26
Burito: oferty Orange - wyłącznie w salonie.
Zdalnie i poza salonem (z przygotowaną kartą SIM i dowodami osobistymi + siecią wifi) - we Flexie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187430  autor: kszaq
 07 lut 2025, 13:33
KC-KARLOS: Do cesji we Flexie dowody osobiste nie są potrzebne, wystarczą 2 konta ze zweryfikowanymi danymi, czyli 2 aktywne konta lub to nowe zweryfikowane przez mojeID.
 #1187435  autor: KC-KARLOS
 07 lut 2025, 14:29
kszaq: jeśli chcesz męczyć się logowaniem z banku - Twoja sprawa, a foto dowodu jest szybsze.

#1187438  autor: Window
 07 lut 2025, 14:49
@KC-KARLOS a jak to ze zwykłym Nju na Kartę?
 #1187445  autor: kszaq
 07 lut 2025, 15:54
KC-KARLOS pisze:
07 lut 2025, 14:29
kszaq: jeśli chcesz męczyć się logowaniem z banku - Twoja sprawa, a foto dowodu jest szybsze.
Wolę się pomęczyć i mieć pewność, że operator dostanie tylko niezbędne dla siebie dane, a nie cały skan dowodu. :wink: Nie uważam, żeby był to wolny proces.
 #1187458  autor: KC-KARLOS
 07 lut 2025, 19:25
kszaq: operator wyciąga ze skanu potrzebne dane do rejestracji numeru i je usuwa.

Window:
W tym celu udaj się do salonu Orange z tą osobą i razem wypełnijcie formularz przerejestrowania. Pamiętaj, abyście mieli ze sobą kartę SIM, której dotyczy przerejestrowanie i Wasze dowody tożsamości.
Źródło - strona nju > https://www.njumobile.pl/obsluga/formal ... rachunkiem
Dodatkowe info z kosztem operacji >> viewtopic.php?p=1187405#p1187405

#1187460  autor: KC-KARLOS
 07 lut 2025, 20:03
I w czym problem? Banki od nas jeszcze więcej danych wyciągają. Nie przesadzajmy.
Wracając, cesję można zrobić na odległość w niewielu ofertach i w niewielu za nią nie zapłacisz, ale w salonie osobiście.

#1187465  autor: Window
 07 lut 2025, 21:48
Jeśli ktoś w MV ma już numer i został zweryfikowany to może sobie zrobić cesję za darmo i bez kuriera i bez logowania do banków.
Jeśli chcesz przepisać numer na inną osobę, czyli wykonać cesję, upewnij się, czy na pewno jest zarejestrowany na Ciebie - cesję rozpoczynamy tylko na wniosek obecnego właściciela. Cały proces rozpoczyna się w momencie, kiedy wyślesz do nas wiadomość mailową na adres: [email protected]. W odpowiedzi otrzymasz od nas dokładną instrukcję i formularz cesji, do wypełnienia wspólnie przez Ciebie i osobę, której przekazujesz swój numer.

W zależności od tego, czy nowy właściciel numeru już jest Vikingiem (ma u nas inne numery) czy nowym użytkownikiem, cesja będzie wyglądała inaczej:

jeśli osoba, na którą przenosisz swój numer, jest już naszym użytkownikiem, wszystko załatwimy drogą mailową. W takiej sytuacji cesja będzie zupełnie darmowa,

jeśli nowy właściciel jeszcze nie ma u nas żadnego numeru, przed przeniesieniem numeru będziemy musieli potwierdzić jego dane. Robimy to wysyłając na adres tej osoby kuriera, który weryfikuje, czy wszystko się zgadza i nowy właściciel to faktycznie ta osoba, której dane nam wskazujesz. Jeśli działamy według tego scenariusza, cesja kosztuje 18,50 - to koszt wysyłki kuriera. https://mobilevikings.pl/pl/help/usage/ ... ealizowac/
W sumie też te 18,50 można zmniejszyć do 1 zł(kod)/12,50 zł jeśli się zamówi na dane nowego właściciela nowy numer telefonu i zostanie zweryfikowany przez kuriera i będzie mógł sobie cesję online zrobić.