• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #1184173  autor: shadow82
 12 gru 2024, 15:17
Hejka!
Pomóżcie proszę - mam znajomego, który upiera się, że roaming krajowy jest wykorzystywany przez wszystkich operatorów - do wszystkich operatorów.

Wiadomym jest, że jedynym dużym operatorem, który korzysta z roamingu w kraju jest Play (który obecnie wspiera się siecią Orange - o ile się nie mylę).

Źródła typu YT są często pełne niewiedzy niż wiedzy a na infolinii Orange ostatnio usłyszałem, że "tak - może Pan włączyć romaing i korzystać z sieci np. Plusa będąc abonentem Orange" - na co spuściłem zasłonę milczenia.

Pytanie: Czy jest jakiś zwięzły dokument, np. UKE mówiący o tym jacy operatorzy korzystają z roamingu w PL?
Prosty, zwięzły dokument z pewnego źródła.
Podrzucicie?