• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #784865  autor: Ryszard Lubicz
 15 lut 2015, 08:55
Witam. Ostatnio znalazłem kartę sim z sieci Era, której używałem z 6-7 lat temu. Włożyłem do telefonu ale nie działa. Gdy próbuję dodzwonić się na ten nr z innego telefonu to jest komunikat - nie ma takiego numeru.
Czy istnieje możliwość przywrócenia do życia tego numeru?
Numer przez wiele lat był w abonamencie, po rezygnacji z usług został chyba przeniesiony do oferty prepaid.Dodam, jeszcze, że umowa była zarejestrowana na inną osobę, ja tylko korzystałem z tego numeru. Dzwoniłem kilka razy do Tmobile ale ciężko się tam dodzwonić, oczekiwałem na połączenie po 10 - 15 min. i i nic.
Jest jakaś szansa?

Grażynko wybacz...
 #784866  autor: Golarz Filip
 15 lut 2015, 08:58
Ryszard Lubicz pisze:Czy istnieje możliwość przywrócenia do życia tego numeru?
Jest jakaś szansa?
99% nie ma możliwości.Jeden procent zostaw sobie na kontakt z operatorem, bo na forum nawet jak ktoś dałby Ci magiczną odpowiedź "tak" nic poza tym nie załatwisz.
Lepiej chyba zakładając nowy temat,napisać to wszystko do BOKu co nie?
 #784901  autor: Adamgl
 15 lut 2015, 12:14
W T-Mobile jest płatna usługa przy zawieraniu umowy (lub zmiana numeru) numer na życzenie, wiec jeżeli numer jest wolny do przydziału możesz spróbować podać że życzysz sobie konkretny numer, do startera na kartę też raczej nie został przydzielony bo wtedy miałbyś informacje "Przepraszamy, połączenie z wybranym numerem nie może dostać obecnie zrealizowane"
 #785130  autor: Horacy
 16 lut 2015, 15:13
Raczej wątpliwe to aby udało się ten numer mieć... Jedynie zostaje próbować, bo na ogół po roku czy 2 latach numer może trafić ponownie w obrót (zdarzało się tak, że ktoś miał ten numer ileś tam czasu temu, a inny ktoś sobie kupił starter i przychodziły dziwne SMS)
 #1183761  autor: mediolan
 06 gru 2024, 13:00
w t- mobile obecnie do 45 dni od zawieszenie numeru w sieci można go reaktywować - ponoć ( taką informację uzyskałem od konsultantki), zobaczymy czy się uda mi to zrobić i zadziała
- druga opcja to ponoć wykup w salonie też mi inny konsultant to powiedział - koszt 49 zł ??? i trzecia to mój plan przenieść do innej sieci