• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #924648  autor: zurek83
 07 maja 2017, 23:06
Panowie jak jest przydzielana strefa internetu domowego w Orange? Do określonego BTS-a czy do współrzędnych geograficznych miejsca?
 #924656  autor: bed
 08 maja 2017, 00:42
Z tego co pamiętam do miejsca zalogowania pierwszy raz, więc kwestia BTS-a, bo przecież modemy/routery nie mają namierzania na podstawie GPS.

Chociaż swoją drogą zawsze ciekawi mnie na ile to jest dokładne, bo przecież mierzą to też pewnie na podstawie sygnału, ale... Co jeśli najpierw zaloguję się w dokładnie tym samym budynku, ale w piwnicy ze słabym sygnałem a innym razem na piętrze przy oknie? Przestanie uznawać to za strefę domową, bo okaże się że z teoretycznego punktu widzenia mogłem znacząco zmienić położenie? Albo co jak ulegnie zmianie konfiguracja danego nadajnika i jego moc zostanie podniesiona/obniżona? :D
 #924670  autor: zurek83
 08 maja 2017, 07:50
U mnie są dwa BTS-y i w zależności na który BTS skieruje antenę, to z tym się łączę... Ciekawe jak to będzie ze strefą internetu domowego...
 #924693  autor: kaspeed
 08 maja 2017, 10:30
Łączyć będzie do obu ale tylko do jednego będzie zaliczane do strefy domowej zas drugi poza strefą.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #925520  autor: Gamebyt
 12 maja 2017, 18:44
U mnie współrzędne były wyznaczone gdzieś pod Warszawą. Zmieniłem dokładnie na moje miejsce zamieszkania. Więc nie wiem jak to jest z tymi BTSami bo mam w zasięgu dwa a nie pobiera mi transferu z poza strefy domowej ;)