• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #908591  autor: peterka90
 31 sty 2017, 21:33
Witam, biorąc pod uwagę zamieszkanie pod miastem, jestem niejako zmuszony do korzystania z internetu LTE. Testowałem wszystkich operatorów, ze względu na nadajnik Plusa znajdujący się najbliżej osiągam najlepsze prędkości i chciałbym skorzystać z oferty tego operatora.

W grę wchodzi zarówno oferta z routerem z agregacją jak i bez routera. Pakiet LTE 100GB.

1.W przypadku "samej sim" mamy możliwość wzięcia takiego pakietu na rok abonamentu, w tym 3 miesiące bez opłat. Czy przy 6 miesiącach już będę mógł przedłużyć sobie i wziąć 110GB za 45zł w DUK, czy nie każdemu się to udaje?
Chodzi mi o to, że zapłacę w 4 miesiącu 90zł, w 5 miesiąciu 90zł, w 6 miesiącu 90zł a później zwiąże się umową na 15 miesięcy i będę płacił 45zł? Jednak czy to zależy od widzimisie konsultanta i np. przy pierwszym przedłużeniu takiej oferty nie uzyskam?

2.Czasami pojawiają się happy hours na stronie internetowej, teraz dotyczy to wyłącznie pakietu 50GB, ale ostatnio można było wyrwać 100GB za 60zł na 2 lata. Tylko jeżeli można na rok a po 6 miesiącach mieć za 45zł to czy też jest sens czekać na takie promocje skoro może to wyjść taniej?

3.Czy przy abonamencie 29,99zł opłaca się zwiększać go do 49,99 aby skorzystać ze smartDOM? Czy bonus 20zł wynikający z regulaminu smartDOM można w jakiś sposób zdobyć przy abonamencie 29,99?
 #908671  autor: habish
 01 lut 2017, 11:06
1. Tak, możesz tak zrobić, bierzesz 100GB za 90zł na 12 miesięcy tylko SIM, po 6 miesiącach kontaktujesz się z DUK i przechodzisz na 110GB za 45zł bez SmartDom, czy dostaniesz umowę na 15 miesięcy to nie wiem, ale na 18 bez problemu.

2. Happy Hours już nie są takie ciekawe od kiedy sprzęt jest na raty.

3. Możesz podnieść abonament na 49,99zł i przystąpić do SmartDom, wówczas za produkt z punktu pierwszego nie będziesz płacił 90zł tylko połowę, rachunek prosty, podnosisz abonament o 20zł a dostajesz rabat 45zł, więc chyba się opłaca ;-)
Co do tzw. małego SmartDom to jest to także możliwe, zadzwoń do BOK, powiedz że masz abonament za 29,99zł i chciałbyś do tego dobrać LTE 100GB za 90zł uzyskując rabat 20zł.