• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #861298  autor: marson
 11 kwie 2016, 19:56
Witajcie

mam internet LTE z plusa niestety router mobilny od nich szlak trafił a niecałe pół roku temu przedłużałem umowę bez sprzętu, Poradźcie proszę co wybrać, wcześniej miałem jakiś Huavei jakiś taki z wyświetlaczem, niestety nie pamiętam modelu. Teraz jednak chciałbym kupić najchętniej kupić coś co wspiera LTE advanced tak na przyszłość. Dodatkowo miło by było gdyby to był router z RJ45, tak bym był w stanie podpiąć komputer stacjonarny.
 #861301  autor: darase
 11 kwie 2016, 20:19
Kupiłem huawei b593s-22 działa bardzo dobrze.

eCoal i nie ma problemu :-)
 #861307  autor: marson
 11 kwie 2016, 20:33
Na poprzednim routerze mobilnym miałem transfery na poziomie 40 Mb/s download 20 Mb/s upload, zasięg miałem pełny (przynajmniej jeśli chodzi o ilość kresek) czy na innym sprzęcie powinienem uzyskać podobne lub lepsze efekty? Jak sądzicie?

P.S sprawdziłem ten router, który polecałeś niestety jest on ciężko dostępny a chciałbym coś kupić w sieciówkach typu mediamarkt, euro czy mediaexpert, ponieważ chciałbym zakupić sprzęt na raty, wydać od tak 400 - 500 zł to dużo, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że dla mnie LTE to łącze awaryjne, więc wolałbym zapłacić ciut więcej ale nie odczuć tego aż tak.

Znalazłem coś takiego: http://www.mediaexpert.pl/produkty.html ... =&szukaj=1 - może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem?
 #861425  autor: harys
 12 kwie 2016, 13:29
patrz na allegro, router z lte-a kosztuje ok 800zł, są przecież raty allegro. Inna sprawa czy będziesz potrzebował tego lte-a. W mediaexpert b315 za ponad 600zł... na allegro pełno tego w okolicach 400zł, a nawet taniej
 #914399  autor: bakos
 06 mar 2017, 14:04
Który z routerów Netgear pod LTE? Konkretny model w budżecie do 500 zł? Czy ktoś miał może okazję testowania kilku? Chcę od nich bo przy klasycznym DSLu domowym tych z ich routerami nigdy nie miałem problemów. Z pozostałymi zawsze coś było nie tak, jak być powinno.
 #914805  autor: bedok
 09 mar 2017, 06:50
Ja mam Netgeara ac810s i chciałbym kupić inny router z lte minimum 6 kategorią w którym można bez problemu wymusić dane pasmo lte a było by super jak był wstanie agregować lte 1800 z 2100 ale to nie jest konieczne. Czy taki router istnieje jak tak to jaki??