• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #849766  autor: Marek_G
 07 lut 2016, 12:25
Oczywiście nie chodzi mi tutaj o odpowiedź "po 100 GB mogą Cię przyciąć" bo to by było za proste. Jestem ciekawy bardziej dogłębnej analizy. Pytam dlatego, że na jednej stronie znalazłem, taki wpis od osoby która podobno pracuje w Play:
Lejek Ci się załączy jeżeli:
- pobierasz pliki z torrentów
- udostępniasz internet z telefonu na wielu urządzeniach (tyczy się to oferty 49.99 gdzie jest wszystko bez limitu)

Jeżeli:
- grasz w gry przez neta
- oglądasz VOD
- dzielisz neta z karty INTERNETOWEJ (nie telefonicznej gdzie jest net bez limitu) na inne urządzenia
- działasz "legalnie" (czyli sieć P2P nie jest używana)
- itp itd
to lejek się nie ustawi :)
http://www.wykop.pl/wpis/16337805/pracu ... eta-bez-l/

To już więcej nam mówi o zasadach przyznawania lejka. mógłby ktoś potwierdzić/zaprzeczyć albo rozwinąć to co pisze ta osoba?
 #849768  autor: marcinek243
 07 lut 2016, 12:34
- działasz "legalnie" (czyli sieć P2P nie jest używana)
A od kiedy to p2p = piractwo? Przecież masa legalnych gier używa tego protokołu do pobrania klienta gry
 #849774  autor: Marek_G
 07 lut 2016, 13:10
Trzeba byłoby zapytać autora co miał na myśli. Mi się wydaje, że po prostu p2p bardzo mocno obciąża sieć poza tym zdecydowana większość ściąganych stamtąd plików to rzeczy pirackie.