• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #833545  autor: jachu34
 05 lis 2015, 22:32
Witam serdecznie.
Obecnie jestem użytkownikiem internetu mobilnego Orange na abonament. do końca umowy zostały mi jeszcze 3 m-ce, więc myślę, ze już pora rozejrzeć się za jakąś ciekawa ofertą.
Obecnie płacę 58zł za abonament, do wykorzystania mam 37GB + pakiet nocny. Z tego pakietu korzystam na 3 urządzeniach ( 3 karty sim ), na dwóch laptopach i na telefonie. Raczej nie zdarza mi się przekraczać pakietu jaki mam.
Interesowała by mnie oferta właśnie z trzema kartami sim. Jeżeli byłby to abonament to chciałbym żeby w pakiecie było ok.50GB ( wskazane nielimitowane ). Dobrze by było gdybym dostał modem lub router w przyzwoitej cenie. Nie chciałbym również, aby przyszłe koszty były wyższe od obecnych.
Jako, ze z obecnym operatorem miałem różne, niekoniecznie miłe doświadczenia wolałbym zmienić sieć. Z drugiej strony jeżeli Orange miałoby ciekawą ofertę to może bym ją rozważył.
Z Orange jestem średnio zadowolony. Ostatnio miałem okazję testować internet Play. Kolega przedłużał umowę i za 30zł ( 29,99 ) dostał 35GB + chyba 7 za przedłużenie umowy przez internet. do tego dostał za 1zł router Huawei. W miejscach gdzie korzystam z netu przyznam, ze o wiele lepiej spisywał się internet Play. Jeżeli to ma znaczenie to w Play mam dwa abonamenty na telefon.
Otrzymałem już na tym forum pomoc w sprawie abonamentu na telefon, mam nadzieję, ze tym razem również się uda coś ciekawego znaleźć.
 #833579  autor: KC-KARLOS
 06 lis 2015, 08:38
Nie lepsze rozwiązanie:
> router z obsługą USB
> modem USB z LTE
> odpowiednia taryfa w Orange (albo współdzielenie transferu na innych kartach, aby net działał poza domem czyli FreeNet). Przy przedłużeniu umowy, szczególnie z wypowiedzeniem dostaniesz więcej GB + LTE bez limitu (zależnie od taryfy) + szczęśliwe godziny (do 12h bez limitu na każdej technologii).
Ja mam prosty router, który idealnie współpracuje z modemem USB z LTE. Kosztują już poniżej 100 zł. Lepiej takie urządzenie kupić samemu, poza operatorem, wtedy zaoszczędzisz na abonamencie za neta.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟