• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #818544  autor: SACZI
 21 sie 2015, 19:51
Nigdy się tym nie interesowałem, ale chyba będę musiał jakąś umowę podpisać.
Na stacjonarnym łączu w porywach mam 2MB/s.
Dzisiaj to już trochę za mało.

Technicznie w mojej miejscowości Plus jest najlepszy. TM i Orange mają tylko UMTS2100,co daje w porywach 5-7MBs, najczęściej około 3,5MB/s.

Jaki pakiet danych będzie wystarczający?
Plus ma promocje 60GB za 60PLN.
60GB wystarczy?
 #818548  autor: kamil1221
 21 sie 2015, 20:34
Raczej nie sądzisz, że ktoś jest w stanie Tobie odpowiedzieć na to pytanie po za Tobą?
Ściągnij sobie jakiś licznie danych (Windows 8 i 10 ma wbudowany) i sprawdź.
 #818717  autor: SACZI
 22 sie 2015, 18:30
Kaspersky pokazuje mi z ostatnich 24H 780MB DL i około 100 MB UP.
60GB powinno wystarczyć.
 #819203  autor: przemek1234
 25 sie 2015, 14:52
A gdzie mieszkasz. W Playu masz 52 GB za 59,99, a za 69,99 masz 70 GB. Jak masz LTE, to powinno dobrze chodzić. Ale z Playem jest taki problem, że w miejscowościach niektórych nie da się nawet mieć zasięgu netu Play, więc najlepiej sprawdzić na mapie albo przetestować na jakimś modemie i prepaid'dzie lub ewentualnie wziąć na próbę.

Ogólnie ja bym na twoim miejscu wziął na próbę z wszystkich operatorów i wziął tego co wyciąga najlepsze prędkości.

Ale jak już się zdecydujesz, to koniecznie bierz przez internet. Więcej GB dostaniesz.

Jeśli tylko jakiś operator ma LTE w twojej okolicy, bierz jego. Przepaść między HSPA+ a LTE jest ogromna.

Na LTE w nabardziej krytycznych momentach miałem 15 Mb/s, a w najlepszych prawie 70 (mam Play'a, ale oferta głosowa w telefonie + oferta internetu mobilnego w tablecie).

Na net bez LTE nie warto się już pchać w dzisiejszych czasach. To samo dotyczy sprzętu. Modemy/routery bez LTE to się na śmietnik nadają.

Jeśli masz LTE, ale BARDZO słabe, to możesz się pokusić na ODU-IDU w Plusie.
 #819256  autor: marcinek243
 25 sie 2015, 19:50
SACZI pisze: Na stacjonarnym łączu w porywach mam 2MB/s.
Dzisiaj to już trochę za mało.
Zależy czy chodzi o 2Mb/s które podają operatorzy i speedtesty czy 2MB/s które jest podawane podczas pobierania plików. Jak to drugie to nie widzę sensu zmiany gdyż LTE w szczycie osiąga podobne prędkości