• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #817319  autor: Kontent
 14 sie 2015, 21:30
Gdzie dostane mobilny internet z publicznym adresem IP? Bez różnicy czy będzie zmienny czy stały. Ma być :) Następnie zależy mi na sporej ilości Gb, 30 to minimum. Posiadam aktualnie orange, zostały mi 1,5 miecha do końca umowy i rozglądam się za czymś co da mi publiczny adres a orange daje apn tylko dla klientów biznesowych. Jeśli chodzi o ceny, to tu nie ma różnicy. I interesuje mnie tylko internet mobilny, mieszkam daleko od wsi i jeszcze dalej od jakiegoś miasta. Pozdrawiam
 #838451  autor: daniel_z
 05 gru 2015, 15:26
Kontent pisze:...
ja mam sposób na publiczny IP w każdej sieci ... PLAY, Orange, Plus, Tmobile, Virigin ...
używam tego rozwiązania - publicznego IP - do wejścia na stację monitoringu kamer.
 #840276  autor: daniel_z
 14 gru 2015, 14:23
ok, tylko tutaj musisz płacić ...

ja mam sposób na publiczny lub dynamiczny IP w każdej sieci ;)
osobiście polecam obecnie RBM LTE z roczną ważnością konta, przypisanie do tego publicznego lub dynamicznego IP i np. stworzenie przez to dostępu do monitoringu
 #840303  autor: Loniser
 14 gru 2015, 17:10
Niestety, kiedyś szukałem właśnie takiej usługi, aby podpiąć monitoring pod mobilkę i jedyne na co natrafiłem to jakiś VPN za nie-wiadomo ile i zrezygnowałem :/
 #841041  autor: PYJTER
 17 gru 2015, 23:07
Kupujecie sobie VPS'a np taki za 15zł Debian, ubuntu co kto woli wystarczy byle było zewnętrzne IP stawiacie serwer OpenVPN na tym i macie dostęp do monitoringu komputerów, drukarek, NAS etc... Możecie też łączyć sieci rodziny w jedną sieć "lokalną". Ja na Play na kartę tak mam zrobione od roku i chodzi aż miło.
 #841103  autor: orson_dzi
 18 gru 2015, 12:35
Kontent pisze:Posiadam aktualnie orange, zostały mi 1,5 miecha do końca umowy i rozglądam się za czymś co da mi publiczny adres a orange daje apn tylko dla klientów biznesowych
Dla indywidualnych też. 8... no ok, 9/10 konsultantów powie Ci, że się nie da :P . Ale jest taka możliwość i jest to bezpłatne. Co prawda od niedawna chyba wprowadzono zmiany w regulaminie, do tej pory takiego zapisu nie było, ale możliwość włączenia usługi nie uciekła.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)