Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Kolejna "moher babcia" będąca przeciw budowie masztów i wież, które powodują choroby, raka, bóle głowy, złe samopoczucie nawet gdy nie są jeszcze uruchomione?Aryus Nowak pisze:Ma też wadę: mocniej promieniuje szkodliwie niż 2G i w promieniu 0.5-1 m uszkadza DNA komórek.
Tylko nikomu o tym nie mówić bo plebs umysłowy weźmie to za idiotyzm.![]()
P.S.
http://goo.gl/maps/B9eyi
Radar pozahoryzontalny klasy Don 2M (Hen House wg terminologii NATO) stosuje podobną technologię mikrofal i dobrze wypala trawę.
Oszczędniejszy. Tak, dobrze przeczytałeś.Calm7 pisze:3G oszczędniejszy?
Aha, rozumiem, że jak w 2G dłużej bateria mi działa niż w 3G, to stąd ten wniosek? Okej, nie mam więcej pytań....
I weź tu porozmawiaj "na serio". Dorośnij i nie rób postów tymczasowych bo to dziecinada.Calm7 pisze:To nie pytaj, skoro żyjesz w labolatorium. My - nie
:- p
Ale z drugiej strony w LTE (czyli tym prawdziwym 4G) bateria trzyma dłużej niż w 3G. Generalnie to jest akademicka dyskusja, bo powinno się zacząć od tego do czego telefon będzie wykorzystywany i jak ważna dla nas jest bateria. Jeżeli ktoś ma chęć to może żonglować 2G/3G - to da się przecież przestawić w telefonie. Podobnie dla rozmów _teoretycznie_ 2G wystarczy, tylko pozostaje pytanie na jak długo. PAsmo będzie coraz bardziej kastrowane pod U900 przecież, choć pozostanie obecne, no i nie wiadomo do końca jak wygląda np. obsługa HD Voice w danym modelu w danej sieci w 2G (choć znów - nie każdy potrzebuje). Generalna uwaga - jeżeli na telefonie ma być jakiś internet, to nie warto rozpatrywać telefonu bez 3G. Jeżeli będzie to internet sporadyczny i komuś się chce i mu zależy na czasie pracy na baterii - może sobie sam przestawiać na 2G, ale znów - jak już ktoś rozpatruje smartfona i czas pracy na baterii to może wyjść lepiej i z mniejszym bólem głowy mając drugi, klasyczny telefon (co nie jest abstrackj przy tak śmiesznie tanich ofertach za nawet nielimitowane połączenia głosowe).Dziedzic Pruski pisze:Jeżeli telefon ma być tylko do dzwonienia, to wystarczy bez 3G. Nawet ostatnio kupiłem Nokię 206 Dual Sim bez 3G i działa rewelacyjnie, a bateria trzyma długo, prawie 12 dni.
Do internetu 3G jest bardzo przydatne i tutaj nie ma co oszczędzać.
Przełączenie mojego iPhone 4 na 2G wydłuża życie baterii na stanie oczekiwania do tygodnia. Na 3G niecałe dwa dni. To tyle w kwestii realiów na temat zużycia energii.
To prawda, tylko różnica w czasie działania ZAWSZE zależy od pokrycia zasięgiem w danym terenie. Gdy działasz na 1 kresce 4G i często wskakuje na 3G, to o czym piszemy? Samo przełączenie na niższą technologie pobiera dużo energii.saleen pisze:Mógłbyś powtórzyć?Sig pisze:
Ale z drugiej strony w LTE (czyli tym prawdziwym 4G) bateria trzyma dłużej niż w 3G.