• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #1185320  autor: waflewryju
 05 sty 2025, 14:08
Jeśli dobrze rozumiem to w subskrypcji telefonii MV oferuje teraz praktycznie
1000 GB neta (180+800 GB co miesiac) za 45 zł
(przez 12 mc; dla przenoszacych numer lub nowych numerow)
https://mobilevikings.pl/pl/subskrypcja/
Wydaje sie o wiele lepsza opcja internetowa niz oferty... internetu mobilnego.

Zatem nasuwaja mi sie do glowy pytania:
1. Czy moglbym uzywac karty SIM/eSIM w ww. ofercie tylko do neta w routerze 5G?
2. Jak taki konfig sprawdziłby się jako... internet domowy?
(2 mało wymagajacych domownikow)

Staty mojego obecnego neta stacjonarnego wg speedtest pl :
30 ms ping
30 Mb/s download
8 Mb/s upload

Boli mnie glownie upload, bo czasem zawodowo musze przeslac wiekszy plik i dlugo to trwa.
 #1185339  autor: KC-KARLOS
 05 sty 2025, 15:22
waflewryju: to nie jedyna taka oferta, na zasięgu Play masz też zwykłą ofertę na kartę w podobnej cenie, gdzie w pierwszym roku promocji dostajesz do pułapu 50 zł blisko 1 TB miesięcznie.
Vikingi mają jedna ważną zaletę - zużywasz najpierw GB promocyjne niekumulacyjne, później schodzą środki z pakietu 180 GB. Minusem kumulacji opcji 180GB to jej limit - do 931,32 GB.
1. Vikingowie jako, że są podłączeni do Playa też nie mają bzdurnych ograniczeń co w sieci na literę T - czyli każde urządzenie, również w routerze.
2. A to zależy od potrzeb, czy rzeczywiście zużywacie po ok 500 GB/mc. Jeśli mniej to jest ryzyko, że część GB będzie przepadać (tych promocyjnych), a to trochę zmarnowanie kasy, prawda?
Pamiętaj też o warunkach sieci mobilnej Play w swojej okolicy, musisz być pewny, że będzie to dobrze działać. Kup dowolną startówkę Play za 5 zł, włóż simkę do routera i... testuj.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1185352  autor: KC-KARLOS
 05 sty 2025, 16:22
Jeszcze jest Virgin. No i mozna z Orange skorzystać, tam masz kopalnie promocji i terabajtów :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟