• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 34 z 77
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 77

#582495  autor: Marcin87
 15 wrz 2012, 22:41
Takie sprawy to jednak powinno się załatwiać osobiście :)

#582496  autor: KR2615
 15 wrz 2012, 22:42
Nie spieszyło mi się jak zamawiałem kartę, poza tym uważam że branie za coś takiego 150zł to naciąganie i szukanie naiwnych, którzy nie wiedzą nic o istnieniu BDI. Aczkolwiek jeśli by mi się bardzo spieszyło lub mieszkał bym tak jak mój znajomy, dwie ulice od siedziby owej firmy, zastanowiłbym się. Uprzedzam pytanie: znajomy tez nie skorzystał.

#582529  autor: jakubd
 16 wrz 2012, 01:44
Potwierdzam, że wypełnienie wniosku przy wycieczce do salonu na Dzielnej w Warszawie nie ma sensu - oni i tak muszą to przeklepać do komputera i wydrukować własne kopie.

Co do pośrednictwa - każdy sobie sam musi policzyć, czy opłata za tę usługę (czyli przyspieszenie odbioru karty o 1-2 miesiące) jest tego warta, ale przede wszystkim musi przemyśleć, czy powierzenie wrażliwych danych takich, jak kopia dowodu i pełnomocnictwo kompletnie obcej osobie jest dobrym pomysłem.

#583091  autor: Kryniczanin
 18 wrz 2012, 09:34
Łączenie AERO2 i Plusa może być większe niż nam się wydaje - włożyłem dzisiaj kartę AERO2 ta nowa nie aktywna jeszcze do tela only 2G Nokia C3 karta nie aktywna wiadomo, ale wszedłem w wybór sieci i jaki hit? Z listy sieci zniknął Plus a wyświetla go jako AERO2 na telu 2G.

Sony Ericsson C902 bez UMTS 900 też pokazuje Plusa jako Aero2 a obok ikonka macierzysta.

Aplikacja Phoneinfo na Androidzie pokazuje macierzystą 26017

#583229  autor: kamail86
 18 wrz 2012, 19:58
Dzisiaj po południu przyszedł mail z Aero2 z informacją że karta została wysłana :) Czyli dokumenty jednak doszły. Całe szczęście że wysłali maila dzisiaj w południe, bo po pracy planowałem złożyć reklamację, ponieważ okazuje się że reklamacje na poczcie można składać w ciągu 30 dni od nadania przesyłki. Czyli gdybym czekał 2 miesiące na wysyłkę karty i gdyby ona nie nastąpiła to po tym czasie nie mógłbym już złożyć reklamacji na poczcie. W ogóle szczęście że wczoraj zapomniałem potwierdzenia nadania, bo chciałem to zrobić już wczoraj ;)

#583610  autor: nav
 20 wrz 2012, 13:21
A ja coraz czesciej mam problemy z netem Aero2. Teraz jest to po prostu nie do zniesienia. Potrafi przez kilka godzin byc niby wlaczony pokazuje ze dziala a tak jakby download nie dzialal i strony sie nie otwieraja. Czy jest na to jakis sposob czy tylko anielska cierpliwosc?

#583613  autor: bolek2004
 20 wrz 2012, 13:39
nav Prawdopodobnie wynika to z przeciążenia nadajnika, działanie zależy od lokalizacji niestety, podejrzewam też że wyższy priorytet mają klienci na przykład plusa, a bdi jest pewnie na ostatnim miejscu.

#583646  autor: Precelos
 20 wrz 2012, 16:00
kamail86 pisze:Dzisiaj po południu przyszedł mail z Aero2 z informacją że karta została wysłana :) Czyli dokumenty jednak doszły.
dlatego ja wybralem opcje z zwrotnym potwierdzeniem odbioru, moj wniosek dotarl 4.9.2012 do areo2 teraz pozostaje tylko czekac
nav pisze:Czy jest na to jakis sposob czy tylko anielska cierpliwosc?
na BDI rezerwuje sie tylko 20% pasma, czyli im wiecej osob korzysta tym wieksze prawdopodobienstwo ze bedzie coraz wieksze przeciazenie

Obrazek

#583687  autor: KrP
 20 wrz 2012, 20:37
nav pisze:A ja coraz czesciej mam problemy z netem Aero2. Teraz jest to po prostu nie do zniesienia. Potrafi przez kilka godzin byc niby wlaczony pokazuje ze dziala a tak jakby download nie dzialal i strony sie nie otwieraja. Czy jest na to jakis sposob czy tylko anielska cierpliwosc?
Mam tak samo już od jakiś 2 miesięcy. Na początku działało super, ale po zwiększeniu prędkości zaczęły się problemy.

W 99% przypadków bywa tak, że włączam kompa, modem się łączy, nie minie nawet minuta i koniec - zielone światełko i trzeba wyjąć modem by wznowić połączenie. Robię to i co? Dwie minuty i znów to samo.

Jak się uda połączyć to cud na kiju jeśli pochodzi pełną godzinę. A i tak często bywa tak, że mimo połączenia strony się nie wczytują. Modem E173-u2

To już chyba bardziej opłaca się wziąć w Play net 2GB za 19zł na czas nieokreślony. Szkoda nerwów przy Aero2.

#583733  autor: get
 20 wrz 2012, 22:28
Zwiększyli prędkość, 20% przeznaczonego pasma dla BDI zostało bez zmian, no cóż taki to urok darmowego internetu. Nawet darmowe hotspoty w McDonalds, KFC czy punkty dostępne w mieście prędkością oraz stabilnością nie grzeszą.

Natomiast jeżeli chodzi o użycie Aero2 na kartach Plusa to złego słowa powiedzieć nie można, te 4 mb/s zawsze jest i o dziwo rozmowy głosowe działają jak trzeba.

#583743  autor: kamail86
 20 wrz 2012, 23:11
Wczoraj gdy mnie nie było przyszło Aero2. Dzisiaj odebrałem je z poczty. Trochę ciężko się wyłamywało SIM bo bałem się by nie wyłamać sobie od razu mikro, ale gdy wpadłem na pomysł z wypychaniem ramki dużego SIMa paznokciem to już dalej sprawnie poszło ;) Czas oczekiwania na kartę od dnia wysyłki dokumentów to niecałe 3,5 tygodnia, więc nawet nie tak źle. Net jak na razie śmiga dość dobrze, choć momentami jakby nieco przymula. Ale jak na darmowego neta jest ok :)

#583749  autor: Edmund
 21 wrz 2012, 00:03
kamail86, najlepiej jest to sobie wyciąć nożem albo żyletką ;)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#583753  autor: nav
 21 wrz 2012, 00:47
KrP pisze:W 99% przypadków bywa tak, że włączam kompa, modem się łączy, nie minie nawet minuta i koniec - zielone światełko i trzeba wyjąć modem by wznowić połączenie. Robię to i co? Dwie minuty i znów to samo.
Z tym zielonym swiatelkiem to jest wkurzajace, czasami nawet wyjecie modemu i podlaczenie nie dziala, trzeba dodatkowo wylaczyc i wlaczyc kontrolera usb, bo modemu nie wykrywa. U mnie czesto jest tak ze swieci sie na niebiesko/blekitnie pokazuje wszystkie kreski hspa a strony sie nie otwieraja.
Mnie teraz nawet na to 19 zl miesiecznie nie stac ;/, wiec niestety pozostaje tylko aero2.

#583782  autor: markoz7874
 21 wrz 2012, 10:05
Na grouponie pojawil sie tani RBM ONE (ZTE Blade) z androidem.
Testował ktos, czy da sie go wykorzystac jako modem do aero2?
Bylaby to fajna alternatywa dla modemu, a dodatkowo mozna by go wykorzystac jako prosty MP3, aparat, GPS, lub kamere.
Wydaje mi sie, ze powinien sie spelnic w tej roli.

#583788  autor: bolek2004
 21 wrz 2012, 10:38
Aero 2 w tym telefonie działa bez problemu, nie sprawdzałem co prawda go jako modem ale w telu karta aero 2 działa bez problemu, internet chodził, po wgraniu modowanego romu można przez thethering udostępniać neta ale tego już nie testowałem, na zasięgu playa tak na aero 2 nie.

#583791  autor: Kryniczanin
 21 wrz 2012, 10:49
Wczoraj dzwonił do mnie Plus na nr który podałem tylko jako kontaktowy do Aero2 i wcisnąć swoje "wyśmienite usługi" jako że do bajki było trochę czasu to ich olałem.

#583795  autor: Precelos
 21 wrz 2012, 11:00
Precelos pisze: moj wniosek dotarl 4.9.2012 do areo2 teraz pozostaje tylko czekac
dzis dostalem karte, czas oczekiwania ok 17 dni

pierwsze testy (modem E180)

Obrazek

Obrazek

#583852  autor: NokiaUser
 21 wrz 2012, 16:02
Byłem przekonany, że w dużych miastach, w budynkach, blokach, na 4. piętrze zwłaszcza, będzie zasięg sieci Aero2, dopóki boleśnie się nie przekonałem na własnej skórze, o tym że to nieprawda. :( Jednak gdy już jest zasięg, to osiągam maksymalne prędkości. ;)

#584017  autor: djkarateka
 22 wrz 2012, 07:26
Czy Ktoś z Was może wytłumaczyć dlaczego Aero2 wymienia karty? Czy ktoś wiec prawdziwy powód tej wymiany?
  • Strona 34 z 77
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 77
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34