• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 33 z 77
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 77

#581176  autor: TheArt
 09 wrz 2012, 23:29
14 dni.

#581222  autor: marcz123456
 10 wrz 2012, 12:16
Korzysta ktoś z modemu huawei e3131? Na allegro są te z play i hi-link? Który lepszy?

#581630  autor: aero2
 12 wrz 2012, 12:46
Mam modem z PLAY E3131 i sprawuje się znakomicie, połączenie nawiązuje max do 2 sekund.

Po zakupie urządzenia proponuję:
1. podarować komuś kartę SIM PLAY - ktoś może ucieszy się :)
2. skorzystać z tego linku JDTECH.PL
3. wgrać dashboard z działającą funkcją wznawiania połączeń i nowymi sterownikami (WSZYSTKO DZIAŁA!) tutaj link dashboard do pobrania

Usługa AERO2 działa na takim modemie w standardzie 3G+ stabilnie, modem świeci na turkusowo, w okresie bezczynności na niebiesko. Połączenie wznawiane do max 2 sekund po utracie. Polecam!

Dobrze dzielić takie połączenie 3G za pomocą routera np. Sagem Fast 2704 i rozsyłać sygnał poprzez WIFI - niestety ten modem E3131 ani NOKIA 21M-02 nie jest kompatybilna z tym routerem. Może ktoś ma listę albo chociaż mały spis modemów 3G zgodnych z AERO2, które działają na routerze Sagem 2704?

Piszę o Sagemie ponieważ jest on dawany w usłudze Neostrada i całkiem ciekawie działa, m.in. z modemem ZTE MF626, niestety ten modem nie jest zgodny z AERO2.

[ Dodano: 2012-09-14, 19:40 ]
E-mail od AERO otrzymałem w środę, dziś w piątek przyszedł SMS, to wszystko oczywiście o nowej karcie SIM - tylko listonosza nie widać!

Ile to dni będzie szło? Kochana Poczta Polska :roll:

#582315  autor: kamail86
 15 wrz 2012, 11:01
Mam problem z zamówieniem aero2. Mianowicie, wypełniłem wniosek, zapłaciłem odpowiednie opłaty i wysłałem dokumenty listem poleconym priorytetowym. I na tym ostatnim etapie pojawił się problem. Aero2 zaleca wysyłkę dokumentów poleconym z potwierdzeniem odbioru. Ja natomiast stwierdziłem że skoro list polecony jest monitorowany i status doręczenia da się sprawdzić na stronie poczty, to po co przepłacać za potwierdzenie odbioru, które zostanie dostarczone później niż sam mogę to sobie sprawdzić na stronie. Niestety okazuje się że to sprawdzanie doręczenia przesyłek to jakiś eksperymentalny projekt i nie wszystkie przesyłki da się w nim wyszukać. Na nieszczęście mojej się nie da, a list wysłałem już 3 tygodnie temu. 1,5 tygodnia temu pisałem do BOK Aero2 z pytaniem czy moje dokumenty dotarły, ale mnie olali i nie odpisali. Pytanie co z tym teraz zrobić? Pisać kolejnego maila do BOK? Czy może składać reklamację na poczcie, choć nawet nie wiem czy list dotarł? A jeśli dotarł to bez sensu taka reklamacja. Ogólnie denerwuje mnie ta sytuacja bo zapłaciłem 2x więcej za przesyłkę która miała być monitorowana. A teraz okazuje się że nie mają jej w systemie i zupełnie nic na jej temat nie wiadomo, tak jakby to był zwykły 2x tańszy list.

#582319  autor: ezaq
 15 wrz 2012, 11:25
kamail86, na kartę SIM Aero2 czeka się ok. 2 miesięcy (dokładniej można sprawdzić w tabeli na stronie Aero2). Pozostaje Ci jedynie czekać, bo nie dostaniesz od Aero2 informacji o tym, że dokumenty do nich dotarły. Dobrze będzie jak poinformują o wysyłce karty, bo i to nie zawsze robią.

#582321  autor: kamail86
 15 wrz 2012, 11:45
Właśnie wiem że czeka się 2 miesiące i dlatego nie wiem co z tym teraz zrobić. Bo jeśli się okaże że dokumenty jednak nie dotarły to będę czekać 2 miesiące a karty nie dostanę. I co wtedy? Zabawa w wyjaśnianie sytuacji i czekanie kolejne 2 miesiące na kartę? Skoro z Aero2 mi nie odpiszą, to zastanawiam się nad tą reklamacją na poczcie. Tylko czego ma ona dotyczyć skoro nie wiem czy przesyłka dotarła? Reklamacja braku przesyłki w systemie?

#582355  autor: kamil4862
 15 wrz 2012, 14:09
Spokojnie, dokumenty na pewno dotarły. Sam wysyłałem poleconym bez potwierdzenia zwrotnego, przeżyłem okres oczekiwania i karta do mnie dotarła, także spokojnie ;)

Obrazek

#582365  autor: astelitt
 15 wrz 2012, 14:56
Ja również wysyłałem bez potwierdzenia odbioru. Nie śledziłem jej też w internecie. Po prostu wysłałem i czekałem cierpliwie na kartę. Dokumenty doszły i karta również.

#582372  autor: kamail86
 15 wrz 2012, 15:18
Ok to w takim razie poczekam jeszcze te 1,5 miesiąca. Może to tylko wina tego systemu i wszystko doszło i będzie ok :)

#582399  autor: grzegi
 15 wrz 2012, 17:07
kamail86 pisze:Mam problem z zamówieniem aero2. Mianowicie, wypełniłem wniosek, zapłaciłem odpowiednie opłaty i wysłałem dokumenty listem poleconym priorytetowym. I na tym ostatnim etapie pojawił się problem. Aero2 zaleca wysyłkę dokumentów poleconym z potwierdzeniem odbioru. Ja natomiast stwierdziłem że skoro list polecony jest monitorowany i status doręczenia da się sprawdzić na stronie poczty, to po co przepłacać za potwierdzenie odbioru, które zostanie dostarczone później niż sam mogę to sobie sprawdzić na stronie. Niestety okazuje się że to sprawdzanie doręczenia przesyłek to jakiś eksperymentalny projekt i nie wszystkie przesyłki da się w nim wyszukać. Na nieszczęście mojej się nie da, a list wysłałem już 3 tygodnie temu. 1,5 tygodnia temu pisałem do BOK Aero2 z pytaniem czy moje dokumenty dotarły, ale mnie olali i nie odpisali. Pytanie co z tym teraz zrobić? Pisać kolejnego maila do BOK? Czy może składać reklamację na poczcie, choć nawet nie wiem czy list dotarł? A jeśli dotarł to bez sensu taka reklamacja. Ogólnie denerwuje mnie ta sytuacja bo zapłaciłem 2x więcej za przesyłkę która miała być monitorowana. A teraz okazuje się że nie mają jej w systemie i zupełnie nic na jej temat nie wiadomo, tak jakby to był zwykły 2x tańszy list.
Kamil - list polecony, owszem jest monitorowany, ale to nie znaczy, że będziesz miał szczegółową drogę tego listu po wpisaniu jego numeru, co jest zresztą zaznaczone na stronie.
Poczta pilnuje listów poleconych, ale to nie oznacza, że dane o ich miejscu pobytu są wprowadzane do sieci.
Funkcja śledzenia działa bardzo dobrze, ale z paczkami (1 kg i większe).

#582405  autor: Maniek99
 15 wrz 2012, 17:29
Mi śledzenie poleconych działa dobrze (widać nadanie, info o awizo, odbiór).
Być może zależy to od oddziału, w którym się nadaje.

#582414  autor: kamail86
 15 wrz 2012, 18:21
grzegi, szczegóły nie muszą być wyświetlane, ale powinna być podana data doręczenia, a jej nie ma. Byłem 1,5 tygodnia temu na poczcie w tej sprawie i powiedziano mi że tego listu po prostu zupełnie nie mają w systemie, tak jakby nigdy nie został nadany, albo jakby Pani przyjmująca przesyłkę, nie wprowadziła jej do systemu. Natomiast w innym oddziale (w którym nadałem list) powiedziano mi że ten ich system tak działa że listów czasami w nim nie ma, ale mimo to dochodzą. Czyli cała poczta :P
Maniek99, Akurat w mniej-więcej w tym samym czasie w tym samym oddziale nadałem jeszcze jeden list polecony oraz paczkę i te przesyłki są w systemie. Tylko tego jednego listu nie wiadomo dlaczego nie ma.

#582424  autor: Robaas
 15 wrz 2012, 18:56
kamail86 idź jeszcze raz na pocztę i powiedz, że masz podejrzenia, że list mógł nie dotrzeć do adresata, niech Ci pani sprawdzi w systemie, jak nie będzie miała to złóż pisemną reklamację, na to że adresat nie dostał przesyłki i nie są w stanie Ci tego sprawdzić i potwierdzić. Niech szukają co się z nim stało i dostaniesz na piśmie odpowiedź.

#582440  autor: Marcin87
 15 wrz 2012, 20:25
Co trzeba zrobić żeby dostać kartę sim od razu bez czekania? krok po kroku.

#582441  autor: user_delete34
 15 wrz 2012, 20:36
Marcin87,
1. Dokonać cudu. :-D
Przeglądnąłem na szybko i: musisz jechać do Warszawy do salonu Sferii z 20 złociszami, dowodem osobistym i wydrukowanym i wypełnionym formularzem. Tutaj dokładniejsze info.

#582446  autor: ezaq
 15 wrz 2012, 21:00
Markadiusz, do odbioru osobistego karty SIM w salonie sferii wystarczy dowód osobisty oraz 20zł. Formularz jest wypełniany komputerowo na miejscu i wystarczy się na nim podpisać. Chyba, że coś się zmieniło w ciągu ostatnich 3 miesięcy.

#582450  autor: Marcin87
 15 wrz 2012, 21:08
To trzeba bedzie się wybrać do Wawy...przynajmniej nie trzeba tyle czekać na przesyłkę ;)

#582458  autor: KR2615
 15 wrz 2012, 21:20
Nie wiem, czy taniej niż podróż z Bydgoszczy do Warszawy nie wyjdzie Ci skorzystać z usług kolesia, który na Allegro oferował kartę Aero2 za 150zł. Z tego co zrozumiałem wygląda to tak, że Ty wysyłasz mu wszystkie wypełnione papiery + pełnomocnictwo, on kilka razy w tygodniu jedzie do stolicy, odbiera karty i wysyła je pocztą.

#582469  autor: Kryniczanin
 15 wrz 2012, 21:38
krzys, Nie wyjdzie taniej.

#582491  autor: user_delete34
 15 wrz 2012, 22:32
ezaq, z gotowym już wnioskiem chyba szybciej wyjdziesz z salonu (o ile tego nie przepisują od razu). ;)
krzys, jasne, dawać komuś taką kasę i jeszcze wszystkie dane osobowe... sam byś skorzystał? Nie sądzę.
  • Strona 33 z 77
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 77
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33