• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 32 z 77
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 77

#578623  autor: Edmund
 30 sie 2012, 00:14
Sorry za wprowadzanie w błąd - właśnie spojrzałem do dokumentacji GSM. Za wysyłanie i odbieranie sms-ów są odpowiedzialne Teleservice 21 i 22. Ale można przypuszczać, że skoro zablokowali TS11 to TS21 i 22 także są zablokowane.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#578628  autor: myslak12
 30 sie 2012, 00:27
Wolf pisze:Do mnie karta doszła wczoraj (w postaci awizo), dzisiaj odebrałem z Poczty przesyłkę.

Całkiem sprawnie im to idzie. :)
U mnie na razie cisza i spokój odnośnie wymiany karty.

#578682  autor: jakubd
 30 sie 2012, 10:48
Edmund - dokładnie tak. Jednak to TS11 powoduje problemy z działaniem Aero2 w wielu urządzeniach, dlatego o tym głównie jest mowa. Jednak TS21 i 22 też są zablokowane, jednak nie wypływa to na działanie urządzeń GSM, bo te TSy nie wymagają nawiązania osobnych trwałych połączeń po włączeniu telefonu.

#578975  autor: ganc2
 31 sie 2012, 11:27
Zapisałem się w maju, kartę dostałem w sierpniu, wymiana też mnie obejmuje?

I czy jeżeli w moim miejscu aero nie łapie zasięgu (chyba :| ) to czekać? Modem mam przebrandowywany właśnie od jdtech i nie wiem czy reklamować u niego, oddawać, czy po prostu czekać na dupie z E3131, a Solorz będzie jeszcze rozbudowywał i polepszał, czy zrealizowali oczekiwane minimum pokrycia i po najmniejszej lini oporu wywiązują się z obowiązków? Głupio mi siedzieć na EDGE, kiedy w LTE miałbym za darmo, ale i tak narzucana prędkość to max. 512kbps. Wg mapy zasięgu zasięg mnie łapie (chociaż dosłownie na granicy), modem się nie loguję, a ze stacjonarką nie zamierzam się przenosić :?

#578994  autor: Maniek99
 31 sie 2012, 12:18
@ganc2
Przecież to nie LTE.
Sprawdź czy z okna łapiesz, od strony nadajnika.
Pewnie będziesz musiał skombinować jakąś antenę zewnętrzną.

#579118  autor: jakubd
 31 sie 2012, 21:11
ganc2: a co pokazują mapy zasięgu u ciebie? Aero2 już wywiązało się ze wszystkich obowiązków w kwestii UMTS 900 MHz. A LTE jest interesujące, ale tylko w miastach i w kwestii darmowego Internetu - w zasadzie przez najbliższy rok nie należy się spodziewać ani zasięgu, ani modemów.
A E3131s-2 (tan z jdtech) bez pudła działa ze starymi, nowymi jak i kartami po wymianie.

#579155  autor: myslak12
 01 wrz 2012, 00:08
ganc2 pisze:Zapisałem się w maju, kartę dostałem w sierpniu, wymiana też mnie obejmuje?

I czy jeżeli w moim miejscu aero nie łapie zasięgu (chyba :| ) to czekać? Modem mam przebrandowywany właśnie od jdtech i nie wiem czy reklamować u niego, oddawać, czy po prostu czekać na dupie z E3131, a Solorz będzie jeszcze rozbudowywał i polepszał, czy zrealizowali oczekiwane minimum pokrycia i po najmniejszej lini oporu wywiązują się z obowiązków? Głupio mi siedzieć na EDGE, kiedy w LTE miałbym za darmo, ale i tak narzucana prędkość to max. 512kbps. Wg mapy zasięgu zasięg mnie łapie (chociaż dosłownie na granicy), modem się nie loguję, a ze stacjonarką nie zamierzam się przenosić :?
http://www.aero2.pl/images/Aero2_zasieg_22-12-2011.jpg - Mapa zasięgu sieci Aero2

Zasięg można sprawdzić również na stronie Cyfrowy Polsat zaznaczając tylko HSPA+ -
http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... zasiegu.cp

#579265  autor: nav
 01 wrz 2012, 16:36
Dostałam smsa w piątek, że przesyłka już wysłana, więc teraz oczekuje. Mam nadzieje, że ta zaktualizowana karta, będzie działała z moim modemem E173-u2.

Pytanie do użytkowników Aero2
Czy Wy też tak macie, że gubi Wam zasięg kilka razy w ciągu godziny. Czasami działa bez zarzutu całą dobę, a czasami przerywa non stop, albo przeskakuje na edge i jedyny sposób, żeby zadziałał to rozłączenie i podłączenie modemu. Myśle, że nie jest to kwestia zasięgu bo nadajnik jeden mam za oknem, drugi z drugiej strony i w odległości kilkudziesięciu metrów z boku mam 3, więc jestem tak jakby w trójkącie. Może to takie obciążenie nadajników?

#579275  autor: bolek2004
 01 wrz 2012, 17:07
nav Mogę powiedzieć co mam u siebie. Objawy podobne do twoich ale u mnie pokazuje niby hspa ++ ale co jakiś czas po prostu jest zanik, znaczy zasięg jest i wszystko tak jakby działało ale strony się nie otwierają zdarza się to co jakiś czas ale najbardziej jest to odczuwalne gdy na przykład chce wczytać jakiś większy plik multimedialny, po prostu strony żadnej nie potrafi otworzyć i nawet gadu traci kontakt z serwerem, jak poczekam trochę i zacznę odświeżać to się po jakimś czasie wczyta ale różnie z tym bywa,czasem tylko rozłączenie i ponowne podłączenie pomaga, no i jest to uciążliwe niestety. Wg moich obserwacji to wygląda tak jakby za dużo danych było na raz i po prostu nie potrafi albo całej strony wczytać albo w ogóle żadnej.

#579380  autor: kamil4862
 01 wrz 2012, 22:04
Mam tak samo jak opisuje bolek2004

Obrazek

#579382  autor: bolek2004
 01 wrz 2012, 22:19
kamil4862 Mam nadzieje że może nowa karta która będzie działać od października coś zmieni w tym temacie.

#579421  autor: nav
 02 wrz 2012, 00:07
U mnie jest trochę inaczej. Też się zdarza, że niby zasięg jest (pokazuje wszystkie kreski 90+%), a żadna strona nie chce ruszyć. Najczęściej jednak zdarza się tak że zasięg w ogóle znika nie ma ani wcdma, ani hspa, ani nawet tego edge. Czasami jest tak, że znika mi nawet modem (nie ma go w menadżerze urządzeń). I faktycznie zasięg znika najczęściej wtedy gdy ściąga się coś, bo jak siedze np na gg czy przeglądam strony to jest ok w miarę.

#579424  autor: bolek2004
 02 wrz 2012, 00:17
Używam top netinfo, u mnie też często niby zasięg gubi, znaczy pokazuje w topnet info że "no signal", wtedy sygnał ma 113 dBm ale internet mimo to działa.
Jeśli masz zasięg na poziomie 90 procent to dziwne żeby całkiem go tracić, może spróbuj na innym modemie ale znając życie to po prostu aero tak działa, zależnie od lokalizacji. Ja z anteną zewnętrzną mam około 67-70 procent zasięgu ale oprócz tych problemów które opisałem nic innego się nie dzieje.

#580172  autor: jleszek
 05 wrz 2012, 12:37
Znajomy mi opowiedział dzisiaj ,że niedawno otrzymana karta AERO2 zalogowała mu sie w PLAY (jako Roaming) i działała tak samo jak na macierzystym zasięgu.
Ciekawe ...

#580319  autor: jakubd
 06 wrz 2012, 00:06
No to będzie trzeci taki przypadek - szkoda, że dość szybko naprawiają takie "przypadki".

#580603  autor: joxar1
 07 wrz 2012, 13:11
jleszek, i co, internet działa normalnie? Prędkości też takie, jakie być powinny?

#580612  autor: KR2615
 07 wrz 2012, 13:39
Szkoda, że tak szybko naprawiają te przypadki. Mogłem mieć kartę już w tę środę ale chyba Aero2 coś zchrzaniło z adresem bo przesyłka wraca do Warszawy ;/ Ktoś z Was też tak miał?

#580653  autor: rogmaniek
 07 wrz 2012, 16:46
krzys pisze:Mogłem mieć kartę już w tę środę ale chyba Aero2 coś zchrzaniło z adresem bo przesyłka wraca do Warszawy ;/ Ktoś z Was też tak miał?
Moja nowa karta SIM powinna być dostarczona na poprzedni adres korespondencyjny. Codziennie pytałem, ale listonosz nie zostawił awizo, ani nie było listu na poczcie. I otrzymałem drugi e-mail, że karta wróciła ze względu na błędny/nieaktualny adres i ponownie wyślą za 7 zł.

Co ciekawe, Panie w Punkcie Pocztowym nie widziały statusu tego listu poleconego. Trochę to dla mnie dziwne, bo moim zdaniem list powinien być do odbioru na poczcie, jeśli nie mogłem od razu odebrać. Wiem, że sam sobie jestem winny, bo powinienem poinformować Aero2 o zmianie adresu korespondencyjnego.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#580936  autor: ciekawy
 08 wrz 2012, 22:33
rogmaniek pisze:
krzys pisze:Mogłem mieć kartę już w tę środę ale chyba Aero2 coś zchrzaniło z adresem bo przesyłka wraca do Warszawy ;/ Ktoś z Was też tak miał?
Moja nowa karta SIM powinna być dostarczona na poprzedni adres korespondencyjny. Codziennie pytałem, ale listonosz nie zostawił awizo, ani nie było listu na poczcie. I otrzymałem drugi e-mail, że karta wróciła ze względu na błędny/nieaktualny adres i ponownie wyślą za 7 zł.

Co ciekawe, Panie w Punkcie Pocztowym nie widziały statusu tego listu poleconego. Trochę to dla mnie dziwne, bo moim zdaniem list powinien być do odbioru na poczcie, jeśli nie mogłem od razu odebrać. Wiem, że sam sobie jestem winny, bo powinienem poinformować Aero2 o zmianie adresu korespondencyjnego.
podobno polecony można odebrać do dwóch tygodni, po tym czasie chyba zwracają do nadawcy.

#581115  autor: Wolf
 09 wrz 2012, 19:13
A nie przez tydzień? Swoją drogą, kiedyś mi przetrzymali do 3 tygodni, ale to było załatwione - po prostu byłem za granicą, o czym ich powiadomiłem (spodziewałem się kilku paczek).

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL
  • Strona 32 z 77
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 77