Ja mam jedną, jeszcze "orginal" RBM7, no nic, szkoda...
- Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Trudno. Korzystałem odkąd usługa darmowego LTE się pojawiła. Przez ostatni rok korzystać się z tego za bardzo nie dało (niskie prędkości w centrum Krakowa).
Niesurface123 pisze:a kolega @pakierhakierxd nie zna opcji "edytuj"??

Pozdrawiam 

Skąd info że zabiora darmowe LTE ?
Krzysiek Sylwerski z Play zapytany na blogplay.pl odnośnie końca darmowego LTE w RBM 7 , napisał :
"Wszystko powinno działać. Jeśli coś jest nie tak polecam migrację na RBM5, gdzie promocja też obowiązuje. "
Użytkownik Zbyszek74 odpisał natomiast :
"
Migracja do RBM5 powoduje wykasowanie ważności konta. Dla klientów którzy w maju doładowali konto za 50 zł i powinni mieć ważność przez 100 dni to strata 70 dni i kasy. Od nowa muszą doładować konto, najlepiej za 50 zł. Czy w poniedziałek promocja bezie obowiązywała w RBM5 tego też nie jestem pewien. Już mi wczoraj konsultant wmawiał, że promocja będzie obowiązywała tylko przy migracji do RMB Energy na kartę 2. Konsultant z RedBulla oczywiście, czyli osoba wiarygodna i kompetentna. "
Czyżby szykowali ofertę internetową dla RBM Energy na kartę 2 i chcieli wycofać wszystkie oferty nielimitowanego internetu dla RBM 7 i RBM 9 ?!
"Wszystko powinno działać. Jeśli coś jest nie tak polecam migrację na RBM5, gdzie promocja też obowiązuje. "
Użytkownik Zbyszek74 odpisał natomiast :
"
Migracja do RBM5 powoduje wykasowanie ważności konta. Dla klientów którzy w maju doładowali konto za 50 zł i powinni mieć ważność przez 100 dni to strata 70 dni i kasy. Od nowa muszą doładować konto, najlepiej za 50 zł. Czy w poniedziałek promocja bezie obowiązywała w RBM5 tego też nie jestem pewien. Już mi wczoraj konsultant wmawiał, że promocja będzie obowiązywała tylko przy migracji do RMB Energy na kartę 2. Konsultant z RedBulla oczywiście, czyli osoba wiarygodna i kompetentna. "
Czyżby szykowali ofertę internetową dla RBM Energy na kartę 2 i chcieli wycofać wszystkie oferty nielimitowanego internetu dla RBM 7 i RBM 9 ?!
Pitoli Pan Krzysiu jak mało kto-nic nie działa przecież w RBM 7- próby aktywacji LTE kończą się zmianą statusu z W TRAKCIE ZMIAN na WYŁĄCZONE. Sami niech migrują do RBM5. Radzę czekać do poniedziałku-pośpiech złym doradcą jest.
Pisałem na początku, że zmiana wiąże się z ważnością konta 14dniową, a pewności na LTE brak. W poniedziałek ponoć mają zaproponować RWK dla migrujących.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

Szok nie dowierzanie mam Sim z tą taryfą RBM 7 MNP 150dni za 50zł. I co i teraz mam po LTE
Nie fajnie całkowicie nie fajnie. Wiem ze obecnie siedzę na Heyah ale play wygodniejszy był

Nie fajnie całkowicie nie fajnie. Wiem ze obecnie siedzę na Heyah ale play wygodniejszy był

Powitać po wielu latach

Kaspeed - zawsze możesz się powołać przy reklamacji na dzisiejszy wpis Krzyśka Sylwerskiego z Blogplay odnośnie końca darmowego LTE w RBM7 - "Wszystko powinno działać ... "

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

Darek, Krzysiek Sylwerski jest już myślami na Euro 2016
więc nie ma kontaktu z działem RBM
, w reklamacji w ostatnim akapicie będzie " bo Krzysiek Sylwerski z Play tak napisał na swoim blogu "
- reklamacja odrzucona 

Będzie trzeba pomyśleć nad alternatywą:] Służbowa sim orange 130gb mieś daje rade. Heyah też
Powitać po wielu latach

Ja to już dawno przeskoczyłem na T-mobile i Heyah "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-zaś 2 RBMy 7 zaś mam pod opieką i 1 RBM na kartę w szufladzie jako zapas(akurat na nim LTE śmiga, bo odpalone 27maja był). Akurat w związku z cudami na RBM7 się zapas przydał.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2016, 17:51 przez darekka, łącznie zmieniany 1 raz.

Pewnie szybkość neta w taryfach playowych dzięki temu się poprawi. Np. w mojej lokalizacji mam teraz 21 Mb/s, nigdy o tej godzinie tak szybko nie było.

Spokojnie zobaczysz co wysmażą na poniedziałek i po kilku dniach sprawdź, bo akurat teraz to leżą i się chwilowo kurzą startery z taryfą RBM7.

Regulaminy dalej są niezmienione wiec reklamacje powinny być uznawane. Od momentu wprowadzenia nowych regulaminów reklamacje staną się bezzasadne.
Coś w tym jest ja normalnie o tej porze miałem około 12mb/s w tej chwili mam

Faktycznie wczoraj zauważyłem wzrost prędkości po godzinie 20 czy 21
i to 2-3 krotny w porównaniu z innymi dniami, dzisiaj jest podobnie
, zastanawiałem się co było tego przyczyną
teraz już wiadomo 
Gregrin a pamiętasz jak ostatnio w styczniu 2015 roku Play " uznawał " reklamacje kiedy wyłączyli Darmowy Internet LTE w Play Online na Kartę ?
bo z tego co wiem
to nikomu ich nie uznali
.
Pamiętam też, że w okolicach maja zeszłego roku ( jak dobrze pamiętam ) mieli wielką awarię związaną z pobieraniem GB pomimo włączonej usługi Darmowego Internetu LTE
.

Gregrin a pamiętasz jak ostatnio w styczniu 2015 roku Play " uznawał " reklamacje kiedy wyłączyli Darmowy Internet LTE w Play Online na Kartę ?

Pamiętam też, że w okolicach maja zeszłego roku ( jak dobrze pamiętam ) mieli wielką awarię związaną z pobieraniem GB pomimo włączonej usługi Darmowego Internetu LTE

Ostatnio zmieniony 04 cze 2016, 18:49 przez detmax, łącznie zmieniany 4 razy.
Raczej problem dotyczy tylko osób, które chciały aktywować Darmowe LTE- ci co mają aktywne mieć je powinni do końca 30dniowego okresu działania. Jeśli komuś wyłączyli w trakcie to może reklamować (na cuda niech nie liczą) ale pozostali to mogą najwyżej tu się wyżalić.

Skoro konsultanci tak twierdzą ( iż ma nastąpić wyłączenie DIL w RBM7 ) to zapewne tak jest i info musisz pochodzi ze szkoleń, no chyba, że Ci konsultanci biorą "zioła" i efekt halunów udziela się w trakcie rozmów z petentami.
Potwierdzam w RMB7 likwidacje Darmowego LTE ale nie jest tak żle w rmb5 zostaje DIL njagorzej jak ktos ma zgromadzone promocyjne GB przepadają po zmianie taryfy najepiej je wykorzystać no i skraca sie ważność konta na 14 dni info realne mam sasiada co pracuje w bok