• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #867435  autor: Andrzej24
 23 maja 2016, 09:28
A robiłaś z telefonu router? Najtaniej byłoby kupić przedłużacz USB i do niego podłączyć modem USB, Przymocować do okna lub w tym miejscu gdzie najlepszy sygnał. Wada tego rozwiązania to laptop uwiązany kablem. Anteny to dobre rozwiązanie lecz do pewnych granic. Zbyt długi kabel antenowy i sygnał z każdym metrem słabnie. Jeśli anteny to w miarę krótkie kable i modem USB wpinasz do routera a router rozsyła internet przez Wi-Fi po domku.
Nadajniki masz trochę daleko i anteny mogą być niezbędne chociaż ja nadajniki mam zdecydowanie dalej i u mnie internet bez anten działa lecz tylko na UMTS 900 MHz LTE to ja mogę pomarzyć bo za daleko
 #867436  autor: Zuzka321
 23 maja 2016, 09:34
jeszcze nie robiłam z telefonu routera - cały weekend od rana do wieczora zasuwałam ostro w ogródku a wieczorem nie miałam siły reki podnieść :(
może dziś mi się uda jak przewalę 30 kartonów żeby znaleźć ciuchy letnie syna :)
 #867439  autor: Andrzej24
 23 maja 2016, 10:00
Jeżeli potrzebujesz szybki i stabilny internet to antena będzie potrzebna. Jak do poczty i czytania wiadomości to bez anten powinno działać lecz z tym może być różnie. Testuj najpierw bez anten. Jak będzie kiepsko to antena musi być
 #867447  autor: Zuzka321
 23 maja 2016, 11:35
Andrzej24 pisze:Jeżeli potrzebujesz szybki i stabilny internet to antena będzie potrzebna. Jak do poczty i czytania wiadomości to bez anten powinno działać lecz z tym może być różnie.
potrzebuje tak naprawdę głównie do maili, jakieś sklepy internetowe, poczytać opinie, porady etc.
Żadne filmy, gry - to nie :)
Andrzej24 pisze:Testuj najpierw bez anten. Jak będzie kiepsko to antena musi być
tak też zrobię - jest chyba najbardziej sensowne w tej chwili. W razie czego mam już konkretne propozycje więc będzie latwiej :)
tylko proszę mi nie kasować tego wątku :)

wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc!