tak jak napisałem wrzucam stenogramy z rozmowy z handlowcem eShopu Playa z dnia 02.05.2015 :
"Maciej W. Doradca Klienta
Dobrze
Maciej W. Witam serdecznie Jacek Sikora. W czym mogę pomóc?
Jacek S. Interesuje mnie ten zestaw z laptopem ,nokią lumią 535 i internetem mobilnym
czy do tej nokii jest osobna karta sim
Maciej W. Jest to oferta na internet mobilny i karta w tej ofercie jest tylko do modemu
Naturalnie można jej używać w telefonie ale połączenia i sms z niej są płatne
Jacek S. czy ta nokia jest dual sim
Maciej W. Oferta jest następująca:
FORMUŁA 4G LTE UNLIMITED PRO
89,99 zł / miesięcznie
nielimitowany internet w sieci własnej 4G LTE 6 miesięcy
pakiet danych 25 GB
okres zobowiązania 36 miesięcy
maksymalna prędkość transferu 70 Mbit/s
Dodatkowo
Ochrona Internetu pierwszy miesiąc za 0 zł potem 9 zł/mies.
Noce bez limitu za 0 zł miesięcznie
5 GB za zakup przez internet
Abonament uwzględnia rabat z tytułu e-Faktury i terminowych płatności oraz rabat z tytułu wyrażenia zgody marketingowej (informacje handlowe i dane transmisyjne).
Abonament za usługę jest w umowie na 24 miesiące, raty za sprzęt są rozłożone na 36 miesięcy.
Dzięki usłudze Noce bez limitu klient może korzystać z nielimitowanej transmisji danych każdej nocy w godzinach 24:00 - 09:00
Zasięg LTE na terenie wybranych miejscowości. Zobacz aktualną mapę zasięgu
4G to sieć Play w technologii HSPA+. Aby w pełni korzystać z sieci 4G LTE musisz być w jej zasięgu oraz mieć urządzenie obsługujące tę technologię.
Prędkość ograniczona po wyczerpaniu pakietu podstawowego.
Jest to wersja na 1 gniazdo sim
Jacek S. szkoda
a jaka jest specyfikacja tego laptopa
Maciej W. https://sklep.play.p…Id=STD_4000395449&p4pc=WEB tu znajdzie Pan podsumowanie tej oferty
Najważniejsze cechy Lenovo G50-30 z modemem LTE
System Operacyjny Windows 8.1
Kamera internetowa
Czterordzeniowy procesor Intel Pentium 3530
Ekran 15,6 cala o rozdzielczości 1366x768 pikseli
Lenovo G50-30 to nowoczesny laptop w klasycznym wydaniu. Najnowszy system operacyjny Windows 8.1 Bing daje niezliczone możliwości korzystania ze wszystkich funkcji urządzenia, a modem Huawei E3272 LTE oferowany w zestawie, zapewni nieprzerwaną mobilną łączność w sieci 4G LTE. 15,6 calowy ekran laptopa idealnie nadaje się do oglądania zdjęć i filmów w wysokiej rozdzielczości, a wydajny procesor Intel Pentium umożliwi długą i wydajną pracę. Odkryj wysokiej jakości dźwięk, dzięki wbudowanym głośnikom Dolby Advance Audio i słuchaj swojej ulubionej muzyki, wprost z laptopa.
Nazwa modelu G50-30
Producent Lenovo
Waga [g] 2 500
Wymiary [mm] 384 × 265 × 25
Pamięć wewnętrzna 500 GB
Uwagi System: Windows 8.1
4GB RAM
Zintegrowana karta graficzna
1x USB 3.0 i 2x USB 2.0
HDD: SATA II (SATA III capatible)
Jacek S. właśnie popełnił pan przestępstwo
Maciej W. Poprzez wklejenie opisu laptopa który udostępnia nam sklep internetowy?
Jacek S. poświadczył pan świadomie nieprawdę nazywam się Piotr B. i jestem oszukanym klientem
Maciej W. W jaki sposób oszukałem Pana?
Wkleiłem jedynie opis laptopa jaki znajduje się w naszym sklepie internetowym
Jacek S. Poświadczył pan nieprawde o zawartości powyższego zestawu w tym zestawie znajduje sie komputer z innym procesorem
Maciej W. Takie informacje otrzymaliśmy ze sklepu internetowego.
http://www.play.pl/t…72/?ESId=FULPRO36_79#data-opis Bazujemy na tym
Jacek S. Dalej celowo oszukujecie klientów pomimo mojej interwencji jestem osobą oszukaną przez pracownika Eshopu takiego jak pan
Maciej W. Proszę napisać w czym tkwi błąd w specyfikacji podanego urządzenia a wyślę zgłoszenie w celu poprawienia błędu
Jacek Si. Pan jest reprezentantem firmy play i Pan oszukuje klientów
Maciej W. Najmocniej przepraszam za niedogodności
Przedstawiam specyfikację jaką otrzymaliśmy z play, nie miałem tego laptopa przed oczami, więc nawet jeśli rzeczywiście wprowaadziłem Pana w błąd to nieświadomie
Jacek S. Oszustwo polega na tym że w powyższym zestawie jest laptop Lenovo z procesorem Celeron a nie pentium (wersja 400zł tańsza
jest 22-39 01-05.2015
Maciej W. Rozumiem. Jeśli nie jest Pan zadowolony z zamówionego sprzętu to przysługuje Panu 14 dni od podpisania umowy na odstapienie od niej co właśnie w tej sytuacji polecam
Jacek S. Nie jest Pan pracownikiem Playa?
Maciej W. Reprezentuję firmę Play wobec klientów
Jacek S. to Dlaczego poświadcza Pan nieprawdę co do specyfikacji
Maciej W. Bazuję na informacjach jakie otrzymaliśmy od Play dotyczących specyfikacji laptopa. Niestety nie posiadłem jeszcze zdolności jasnowidzenia by przewidzieć że w dostarczonych materiałach znajduje się błąd
Jacek S. Czyli firma Play pomimo mojej interwencji i reklamacji dalej oszukuje klientów
Szanowny Panie,
dziękuję za zgłoszenie przesłane za pośrednictwem poczty elektronicznej 24 kwietnia 2015 roku, dotyczące zamówienia. Potwierdzam jednocześnie otrzymanie wiadomości wysłanej za pośrednictwem poczty elektronicznej do Działu PR oraz Członka Zarządu sieci Play.
Uprzejmie informuję, że weryfikacja poruszonych przez Pana kwestii nie wykazała nieprawidłowości. Potwierdzam, że podczas korespondencji z konsultantem sklepu internetowego został Pan poinformowany o tym, że laptop Lenovo G50-30 wraz z modemem LTE posiada procesor Intel Pentium. Zwracam uwagę, że niniejsza wersja urządzenia nie jest dostępna w Ofercie limitowanej z telefonem Microsoft Lumia 535 oraz modemem HUAWEI E3372.
Przypominam, że w zamówionej przez Pana Ofercie z telefonem Microsoft Lumia 535 wyżej wymieniony model laptopa posiada procesor Intel Celeron. Zaznaczam, że informacja o konfiguracji sprzętowej urządzeń w wybranej przez Pana ofercie znajduje się na naszej stronie internetowej.
Zwracam jednocześnie uwagę, że przysługuje Panu prawo do odstąpienia od Umowy w terminie 14 dni od daty jej zawarcia. W takim przypadku proszę o odesłanie całego otrzymanego zestawu wraz z oświadczeniem o odstąpieniu od Umowy, które było dołączone do dokumentów otrzymanych z Umową, na adres:
Sklep Internetowy Play
ul. Działkowa 62
02-234 Warszawa
Odnosząc się do kwestii rozmowy z konsultantką z 25 kwietnia 2015 roku informuję, że odsłuch rozmowy nie wykazał nieprawidłowości. W czasie rozmowy został Pan poinformowany o fakcie zarejestrowania zgłoszenia oraz dodania do zgłoszenia numer 102741169 poruszanych przez Pana kwestii. Konsultantka w czasie rozmowy przekazała prawidłowe informacje.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami informuję, że nie widzę podstaw do uznania Pana roszczeń w zakresie przyznania rekompensaty.
W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu z Obsługą Klienta za pośrednictwem portalu Play 24 (
www.play.pl). Jesteśmy także do Pana dyspozycji pod numerem 790 500 500 z telefonu innego operatora lub stacjonarnego lub *500 z telefonu Play.
Z poważaniem,
Michał C.
Obsługa Klienta Play
Wie Pan ,że ja w tej sprawie jestem osoba oszukana wstepuje na drogę sądowa a Pan dostarczył teraz dowodu o popełnieniu przestępstwa Przez firmę Play
Maciej W. Rozumiem, jakie ma Pan jeszcze pytania dotyczące oferty sklepu internetowego?
Jacek S. Czyli poświadcza Pan ,że Celowo wprowadził Pan klienta w błąd celem osiągnięcia korzyści majątkowej przez firmie Play?
Maciej W. Bazuję na ogólnodostępnych informacjach ze strony sklepu internetowego. Nikt celowo nie wprowadził to Pana w błąd a jeśli miało to miejsce to jest to wynikiem przeoczenia, które nie miało charakteru złośliwego. Nie nosi to znamion umyślnego działania na niekorzyść klienta. W związku z obowiązującym od niedawna znowelizowanym prawem konsumenckim przysługuje Panu w tej sytuacji 14 dniowy okres na odstąpienie od umowy zawartej na odległość. Czy ma Pan pytania odnośnie oferty na stronie?
Jacek S. Proszę o kontakt z Pana przełożonym
Maciej W. Nie jest dostępny, w przypadku reklamacji proszę pisać na
[email protected]
Jacek S. Czyli oficjalna strona Play dalej pomimo interwencji celowo umieszcza informacje o lepszej wersji laptopa lenovo g50-30 z procesorem pentium a wysyła klientą laptopa z procesorem celeron(wersja 400zł tańsza?
Maciej W. Nie mam wglądu w to jaka wersja przesyłana jest klientom. Zajmuję się jedynie przedstawianiem ofert widocznych na stronie.
Jacek S. http://www.telepolis…viewtopic.php?f=27&t=81204
Nazywam Się Oficjalnie Piotr B. jestem osobą poszkodowaną przez pracownika Eshopu i firmę Play a pan dostarczył dowodu na dalsze popelnianie przestępstwa wobec klientów
Maciej W. Proponuję w tej sytuacji odstąpienie od umowy i reklamację przez obsługę klienta.
Zazwyczaj w takich przypadkach otrzymuje się bardzo duży rabat na abonament w ramach rekompensaty. Informuję że czat na dziś kończy pracę
Dziękuję uprzejmie za rozmowę i życzę miłego wieczoru.
Konsultant zakończył ten czat."
Sprawa zgłoszona do organów ścigania i Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów