Cześć, forum śledzę okazjonalnie od lat, to jednak mój pierwszy post, próbowałem napisać już kilka miesięcy temu, ale... miałem problemy z rejestracją/logowaniem
Z racji że nie wszystko jest dla mnie klarowne, mimo przeczytania regulaminów, forów itp., mam pytanie głównie do osób, które dokonały "Rejestracji" i akceptacji nowych regulaminów - czy depozyt z BDI w wysokości 20 zł jest możliwy do wykorzystania na dowolne pakiety (np. za 5 czy 10 zł), czy tylko w ramach zakupu konkretnego pakietu za całe 20 zł ("Zmień Depozyt na Pakiet Aero")? Z góry dziękuję za informację, a niżej wyjaśniam skąd moje wątpliwości...
Regulamin Plus/Polkomtel w §5. 3. mówi: "Okres ważności Konta wynosi: (...) b. w przypadku Abonenta, o który mowa w § 1 ust. 1 lit. b. – 12 miesięcy od chwili Rejestracji" (czyli w odniesieniu do dotychczasowego użytkownika Aero2). Z tego rozumiem, że po zaakceptowaniu nowych regulaminów ("Pakiety Aero") ważność konta wyniesie 12 miesięcy niezależnie od jakichkolwiek działań ze strony użytkownika (czyli bez faktycznego kupowania pakietów). A ważność konta w ramach "Pakietów Aero" uprawnia do lejka (odpowiednik BDI). "Rejestruję" się więc, akceptuję nowe regulaminy, mam konto ważne 12 miesięcy i mogę korzystać z lejka, do tego momentu wszystko zdaje się być jasne.
Co się jednak dzieje w takim przypadku z depozytem z BDI? W nowych regulaminach nie ma o nim wzmianki, jedyne info jakie znajduję tutaj na forum, ale i w innych miejscach (facebook, wykop, pepper, strona Aero2 itd.) to mieszanka domysłów (z ostatnich miesięcy) i tylko jeden konkret: "Zmień Depozyt na Pakiet Aero" = całe 20zł zostaje przeznaczone na jeden konkretny pakiet. Ponownie: nie ma żadnych informacji co się dzieje z depozytem w przypadku jeśli ww. zmiana na ten konkretny pakiet osoby nie interesuje, czy ktoś tutaj doświadczył jak wygląda wtedy sytuacja, tj. konkretnie - czy po "Rejestracji" i akceptacji regulaminów na koncie znajduje się kwota 20 zł z której można kupić dowolne pakiety (np. takie za 5 lub 10 zł)?