• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #924226  autor: Pragmatyk
 06 maja 2017, 08:03
W mojej lokalizacji wchodzi w grę jedynie PLUS, ORANGE i T-mobile, Z czego najchętniej PLUS lub T-mobile (oraz wszystko bazujące na ich nadajnikach LTE) z uwagi na obecność od nich LTE800 (Orange tylko LTE1800). Do nadajnika jest 3,5km przez las i antenę mam na 800/900MHz.
Kartę Orange sprawdzałem, chodzi LTE1800, ale słabo 5mb/s, Aero2 30mb/s.

Aktualnie używam pakietów Aero2. Niestety ich się nie da przedłużyć. Pakiet 30GB/30zł na miesiąc bez możliwości przedłużenia jest dla mnie za duży (bywam tam tylko na weekend, w wakacje więcej). Pakiet 3GB za 5zł też jest na 30 dni, ale jest za mały. W praktyce muszę ich kupić 7, co daje 35zł.
Potrzebuje około 20GB na miesiąc lub większego pakietu dającego się przedłużyć wykupieniem kolejnego mniejszego.
Może da się coś ugrać w aktualnych ofertach tych operatorów (i bazujących na ich sieciach).
Oczywiście interesuje mnie jakaś stała oferta na kartę, a nie za kapsle itp.

Z góry dziękuję za pomoc
 #924237  autor: pakierhakierxd2
 06 maja 2017, 09:58
Przejdz do A2 Mobile za 10zl 15 gb a potem lejek 512 kb :) ,mam to w routerze mobilnym i sobie chwale ;)

jak wejdziesz na lejek 512 to mozesz za 5zl zrobic kolejne 15 gb szybszej predkosci :P

Pozdrawiam :)
 #924239  autor: Pragmatyk
 06 maja 2017, 10:05
Patryk7588 pisze:Ile chcesz płacić miesięcznie oraz ile potrzebujesz GB?
To, czego oczekuje jest wyraźnie napisane w poście.
Ile chce płacić, to oczywiste, jak najmniej. Liczy się to czego chce, a chce pakietów, które można przedłużyć. Może być 50GB za 50zł byle później można to co zostanie przedłużać co miesiąc pakietami po np. 5zł za małą liczbę GB. W aero2 tak nie można, pakiet musi się skończyć, albo przepada.
 #924242  autor: Pragmatyk
 06 maja 2017, 10:14
pakierhakierxd2 pisze:Przejdz do A2 Mobile za 10zl 15 gb a potem lejek 512 kb :) ,mam to w routerze mobilnym i sobie chwale ;)

jak wejdziesz na lejek 512 to mozesz za 5zl zrobic kolejne 15 gb szybszej predkosci :P
Oferta fajna, tylko jest jeden problem. Jedynie kody, nie ma możliwości włączania pakietów przez sms. Z tego co widziałem na ich stronie, nie ma też możliwości utworzenia swojego konta na stronie, gdzie można by włączać pakiety.
To jest do stacjonarnego routera LTE, który stoi na strychu, więc odpada.
 #924245  autor: Pragmatyk
 06 maja 2017, 10:25
yul69 pisze:Kup sobie na Alledrogo kartę sim z nabitym internetem.
Orange free 100 GB ważna 1,5 roku. za 52 zeta z wysyłką.
Pomysł nie jest zły, tyle, że Orange mam tam tylko LTE1800. Jest nadajnik T-mobile ze wszystkimi częstotliwościami LTE, ale LTE800 jeszcze nie dołączyli tam do networks. Może z czasem będzie.
Ale dzięki za info, zagadnienie na pewno warte rozważania :)

PS zajrzałem na Allegro i widzę, że są i takie w sieci PLUS :)