Proszę was o pomoc w wyborze internetu na nadajnikach od orange, głównie chodzi mi o 100gb na rok albo i dłużej, wiem że ofert tego typu jest pełno w dobrej cenie ale niestety mam mały problem a mianowicie szybko się kończy a przecież miesięczne użycie to około 6-8 gb, więc albo nagle dane przepadają albo źle coś licze, choć w to akurat wątpię, gdyż na kartach innych operatorów było ok, dzieje się tak po przełożeniu karty z modemu do telefonu i z powrotem, czekam na jakość rade ( zabezpieczenie ).
- Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Oferta jest bardzo prosta i bez komplikacji. Taryfa orange free na kartę. Doładujemy w tej taryfie najpierw za 5 pln. Następnie wydłużamy ważność środków i MB promocyjnych smsem start pod 8002. Następnie doładowujemy za 100zł, i dostajemy extra 50 GB internetu. 100zł (110zł z promocji doładowań) zostaje na koncie głównym do wykorzystania. Lub odrazu ładujemy za 200zł (230zł na koncie głównym), i dostajemy extra 100 GB internetu. Wszystkie środki są ważne rok. Przy czym można je przedłużać.
Ok, dzięki za rady ale chodzi mi konkretnie o to czy bonus przepada jeśli nie mamy już środków na koncie głównym, nawet 1 grosza tak jak to ma miejsce w plushu, tylko tam to piszą w regulaminie a w orange nic, więc się pytam tu.
Nie można od razu doładować za 100 lub 200 zł? I wtedy wysłać SMS? To już chyba dawno zmienili, że trzeba po przedłużeniu doładować jeszcze raz, żeby przedłużyć bonus.
A pakiety tylko 2/5GB za 12/25zł? Nie ma nic lepszego, żeby te środki co są po doładowaniu wykorzystać?
A pakiety tylko 2/5GB za 12/25zł? Nie ma nic lepszego, żeby te środki co są po doładowaniu wykorzystać?
W Orange są też pakiety elastyczne np. 30 GB za 30 zł na 30 dni lub 100 GB za 100 zł na 100 dni. http://www.orange.pl/kid,4002009758,id, ... ticle.htmlglodek pisze:Nie można od razu doładować za 100 lub 200 zł? I wtedy wysłać SMS? To już chyba dawno zmienili, że trzeba po przedłużeniu doładować jeszcze raz, żeby przedłużyć bonus.
W regulaminie nie zmienili, więc jak bonus przepadnie to będziesz sam sobie winien, wujku dobra radaglodek pisze:Nie można od razu doładować za 100 lub 200 zł? I wtedy wysłać SMS? To już chyba dawno zmienili, że trzeba po przedłużeniu doładować jeszcze raz, żeby przedłużyć bonus.

Zerknij na naszą ofertę Internetu mobilnego, gdzie po po wykorzystaniu głównego pakietu w ramach abonamentu dalsze połączenia rozliczane są według usługi Nielimitowane LTE. Jeżeli posiadasz swój sprzęt możesz wybrać opcję bez modemu już od 19,90zł miesięcznie - http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html.elos123 pisze:Proszę was o pomoc w wyborze internetu na nadajnikach od orange, głównie chodzi mi o 100gb na rok albo i dłużej, wiem że ofert tego typu jest pełno w dobrej cenie ale niestety mam mały problem a mianowicie szybko się kończy a przecież miesięczne użycie to około 6-8 gb, więc albo nagle dane przepadają albo źle coś licze, choć w to akurat wątpię, gdyż na kartach innych operatorów było ok, dzieje się tak po przełożeniu karty z modemu do telefonu i z powrotem, czekam na jakość rade ( zabezpieczenie ).
Kup sobie kartę na allegro tam sprzedają 50GB za 50zl (bez środków na koncie) z RWK. Internet w taryfie free ma ważność rok gdy uaktywnimy RWK i doładujemy np za 5zl. Wtedy przez rok możesz korzystać nawet jeśli nie będziesz miał środków na koncie, wystarczy ze będzie one ważne.elos123 pisze:miesięczne użycie to około 6-8 gb
Zrobienie takiej karty samemu to doładowanie wielkości 100zl i chyba najefektywniej można je później wykorzystać na przytoczony już pakiet elastyczny czyli 100GB na 100 dni. Czyli samemu będzie cie to kosztować 50zl więcej i będziesz mógł korzystać z tego ponad 3miesiace "dodatkowo".