• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #855491  autor: Olafff
 10 mar 2016, 19:06
Witam,
mam problem z rozliczaniem pakietu w ofercie Internet LTE dla domu. Jest to taryfa z pakietem 150gb w strefie domowej. Zauważyłem ostatnio, że pakiety danych często mam rozliczane 2x. Na początku myślałem, że rzeczywiście, aż tyle wykorzystuje - 2 laptopy, często oglądam filmy + granie online. Jednak gdy mimo mojej nieobecności w weekend w domu Orange naliczył mi zużycie przez dwa dni równo po 12,5GB stwierdziłem, że coś tu nie gra i robią mnie w bambuko. :D 25 Gb wyparowało. Pisałem reklamację ale ciągle twierdzą, że wszystko jest rozliczane prawidłowo. Spotkał się ktoś z takim problemem? Jakieś sugestie co mogę z tym "fantem" zrobić? :roll: Rozważam jeszcze kontakt z Orange Expert w celu ponownego wyznaczenia strefy domowej. Innych pomysłów brak, a nerwy coraz większe...
 #855516  autor: kamil1221
 10 mar 2016, 20:56
Czy po za Internetem mobilnym na tym samym koncie abonenckim masz np. telefony komórkowe?
 #855632  autor: Olafff
 11 mar 2016, 15:58
Nie, posiadam tylko pakiet internetu mobilnego. Dodam, że pomiary na routerze są znacznie mniejsze. Ale według orange to są pomiary orientacyjne...
 #855645  autor: kamil1221
 11 mar 2016, 16:58
Bo nie ma co się sugerować danymi z routera (one w rzeczywistości są orientacyjne). Fakt że Orange w taryfach mobilnego Internetu stosuje zasadę rozliczania 1kb/1kb. Zostaje jedynie reklamować i tyle. Jeśli faktycznie za dużo transferu jest zjadane.
Jeszcze z jakiego systemu operacyjnego korzystasz? Windows 10 ma domyślnie ustawiony tryb w którym aktualizację od MS są wysyłane do innych użytkowników (coś w zwór korzystania z torrentów).
 #856161  autor: Olafff
 14 mar 2016, 11:55
System Win 8.1. Przeglądam też forum orange i okazuję się, że ten sam problem ma więcej użytkowników. Z strony orange odpowiedzi na reklamacje typu "z naszej strony jest wszystko dobrze rozliczane", "proszę zrestartować/wyłączyć router na noc"... :x