• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #829880  autor: perdos1
 19 paź 2015, 14:49
Nie mam możliwości założenia internetu stacjonarnego, od marca męczę się z LTE z RBM, ale niestety w godzinach szczytu jest tragedia, 1,5Mb/s max. Nie ma możliwości, żeby taka prędkość wystarczyła jednej osobie, a co dopiero czterem. W grę wchodzi tylko Plus i Orange, W T-Mobile najtańsza opcja z nielimitowanym LTE kosztuje 80 zł/miesiąc, a to zdecydowanie za drogo.

Biorę pod uwagę ofertę ze sprzętem (zarówno w Orange jak i w Plusie 10 zł różnicy):
Plus:
60 zł
3 miesiące za 0
50GB
No limit LTE
200GB w nocy za 2,90 zł
Zakładając konto w PlusBanku mam taniej o 50 zł przez 6 miesięcy, potem o 20 zł (wydam kartą więcej niż 500 zł/miesiąc)
Licząc, że przez pierwsze 3 miesiące płacę 0, potem przez następne 3 płacę 10, a przez następne 40 wychodzi 750 zł za całą umowę, czyli średnio 31 zł/miesiąc. Ale nie wiem czy to dobrze obliczyłem.

Orange (posiadam kod rabatowy -20% oraz Orange Open 5 zł):
35 zł przez pierwsze 6 miesięcy, potem 43 zł, razem 984 zł, średnio 41 zł/miesiąc
30GB
100GB w LTE z prędkością 10Mb/s, potem lejek 1Mb/s
Szczęśliwe Godziny od 0 do 8.

Plus z kartą wychodzi taniej i niby jest to bardziej korzystna oferta, ale:
- jak wygląda sprawa z tym nielimitowanym LTE w Plusie, kiedy mogą lejek założyć? W Orange jest jasno napisane, że zakładają po 100GB, na stronie Plusa takiej informacji nie znalazłem
- czy jeżeli założą mi lejek w Plusie, to 200GB w nocy dalej będzie działać bez lejka?
- jak się ma rabat z plusbanku do rabatu 0 zł przez 3 miesiące? nie wiem czy to dobrze obliczyłem

Jeśli chodzi o Orange, to czy wykorzystanie transferu w czasie szczęśliwych godzin wlicza się do tych 100GB z nielimitowanego LTE?
 #831572  autor: perdos1
 27 paź 2015, 20:23
Widziałem, niestety okazało się, że Plus u mnie działa gorzej niż Play, max 1Mb/s. Padło na Orange, na razie nie żałuję.