• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #798110  autor: Toluvel
 24 kwie 2015, 01:42
Hej,

Mam następujący problem: czy da się jakoś wzmocnić sygnał docierający do telefonu w budynku? Mam Nokię Lumię 735, którą kupiłem bo a) potrzebowałem nowego fona b) chciałem, żeby przez jakiś czas funkcjonowała jako modem do internetu na kartę. Wszystko działa ale kiepsko (w zasadzie wcale) łapie LTE w budynku w którym chciałbym używać tego internetu, co oznacza, że zostaje mi 3G i dużo gorsze prędkości. Nadajnik jest oddalony o zaledwie 1,2 km, mapy Playa twierdzą, że LTE powinno być w budynku jak i na zewnątrz. Są to okolice Łodzi, co ciekawe w mieszkaniu które jest bliżej centrum LTE łapie sporadycznie i szybko przerzuca na 3G. Myślę, że rozwiązanie tkwi w sile sygnału, choć badam też konfigurację telefonu. Zanim ktoś zaproponuje rozwiązanie Antena + Modem + Router (chcę podłączyć więcej niż 1 komputer) prosiłbym o pomoc - czy można w tej sytuacji coś zrobić by uzyskać sensowne LTE w domu? Z góry dziękuję i pozdrawiam!