• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #781155  autor: darekka
 29 sty 2015, 17:29
Jak masz teraz ważną(jeszcze) starą umowę to możesz wziąć następną umowę(czyli drugi abonament) z 50 %rabatem czyli np.70GB za 49,99zł. na 24msc ze sprzętem np. MiFi HUAWEI E5377T za 9zł. Weźmiesz nową umowę a starą puźniej wypowiesz i zapomnisz o drogim internecie.
Szczegóły tu http://www.t-mobile.pl/internet-mobilny/cat10032.chtml (po lewej wybież -50% ceny za internet! (8)). Do tego możesz dokupić za 9,08zł.msc nielimitowane noce. Co najciekawsze warunki te nie ulegają zmianie po zakończeniu trwającej jeszcze starej umowy ani po upłynięciu nowozawartej z 50%rabatem-nawet po 24msc.net będzie nadal za 50% ale jest jeden warunek-NIEDA SIĘ ZMIENIĆ LIMITU JAKI ZAMÓWISZ Z UMOWĄ więc musisz wziąć taki aby wystarczył na wszystko co planujesz z nim robić.
Sam z tego skożystałem i mam 70GB za 5dyszek ze sprzętem.

Dodam, że da się wynegocjować brak opłaty aktywacyjnej w nowej umowię(normalnie kosztuje 49,99zł-sam dostałem taki rabat). Aby ponegocjować zadzwoń do nich, popytaj o ofertę na którą chcesz zawrzeć umowę np.70GB za 49,99zł. i poproś o kontakt w dniu następnym, bo musisz to przemyśleć-bedą bardziej skoży do rabatu na aktywacje, bo mają za każdą umowę bonus do pensji. Jeśli będą twardzi w materii kosztu aktywacji pomarudź, że chyba poprosisz o aktywowanie nowego numeru dopiero po 14 dniach(prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość) chyba, że jeśli odpuszczą aktywację(dadzą rabat na nią) to wyrazisz zgodę na aktywację wcześniej przed tym terminem(zwykle następuje to w kilka dni od wizyty kuriera).

Dodam, że musisz zamówić nową umowę przez internet(zapłacisz kurierowi 19,99zł.za dostawę plus 9zł.za sprzęt).

P.S. tym sposobem możesz odpuścić negocjacje po wypowiedzeniu, bo nic lepszego nie dostaniesz, a starą umowę którą jeszcze masz wypowiesz z jej końcem i zostaniesz tylko z nową,tańszą.
Dodam, że zalecam zapisanie nazwiska konsultanta z, którym będziesz negocjował i ustalał warunki umowy-zapobiegawczo w przypadku ustalenia rabatu na aktywację masz podkładkę gdyby coś nie zadziałało(np.brak ustalonego rabatu, bo na umowie nic o tym nie będzie-rabat ten konsultant ręcznie uruchamia po podpisaniu umowy i widać go dopiero na fakturze).

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #781175  autor: darekka
 29 sty 2015, 18:33
W tej chwili to T-mobile niebardzo się kwapi do negocjacji przedłużeń umowy więc trzeba innym sposobem obniżyć koszty.
P.S. ja pomimo złożenia wypowiedzenia starej umowy niedoczekałem się jakiegokolwiek kontaktu od nich więc skożystałem z tej oferty i jestem zadowolony.
Pamiętaj, żę starą umowę trzeba wypowiedzieć na minimum 30dni przed jej końcem oraz o tym, że będzie ona działać to końca okresu rozliczeniowego.

Jak coś w tej sprawie zadziałasz pochwal się rezultatem "kombinowania". :D

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D