Karlos20 zgadza się mam Windows Phone, z tym że mam wersję 8.1. Nie aktualizowałem do 10 było wszystko dobrze, i podejrzewam że jest dobrze tylko coś nie "halo" jest na tym terenie co ja mieszkam. A jest to też centrum miasta, są koło mnie dwie stacje bazowe T-Mobile. A wygląda to tak... .
Od podpisania Aneksu w marcu było wszystko dobrze, Internet śmigał aż miło, przesyłałem pliki do OneDrive, nawet takie po 45 MB bardzo szybko, zdjęcia po 2 - 3 MB przesyłały się jak trzeba w kilka sekund. Do czasu, jak zauważyłem że w domu (w bloku) zaczął zanikać zasięg H, H+ a LTE w ogóle już nie ma (a był).
Sprawa o tyle jest dziwna że jak jestem w innych częściach miasta to wszystko działa i funkcjonuje jak należy, ładują się strony szybko, przesył plików do OneDrive jest jak dawniej u mnie, synchronizacja poczty jest bez problemu. Jest jak należy wszystko.
Koło mnie są dwie stacje bazowe T-Mobile widoczne na mapce tutaj
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 17&zoom=16 .
W domu głównie mam zasięg z tej stacji po prawej stronie ekranu.
Idąc za Twoją sugestią
Karlos20 zmieniłem kartę SIM z drugiego telefonu co jest także w T-Mobile i sytuacja jest taka sama, bez zmian w miejscu zamieszkania. Także wolny transfer, brak synchronizacji poczty, przerywanie przesyłania plików, wolne przesyłanie plików.
T-Mobile będzie pisać że jest to globalne, niech mi ktoś wytłumaczy jakoś od strony T że jakim cudem w domu będąc jest problem a w innej części Tarnowa tegoż problemu nie ma?.