• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #859792  autor: Vieslav
 03 kwie 2016, 10:34
Kilka miesięcy temu przeniosłem numer z Heyah do Virgin. Włożyłem kartę w HTC 8S, ustawiłem wszystko na auto. Działało pięknie.
Jakiś miesiąc temu mój drugi telefon został uszkodzony, więc główny numer w Orange został włożony w HTC 8S, a karta Virgin powędrowała do Motoroli V3i. Jakie było moje zdziwienie, gdy co 2 godziny Motorola wołała o ładowanie! Kupiłem nową baterię, nic to nie zmieniło. Zostawiłem więc motorolę pod ładowarką. Któregoś dnia zacząłem obserwować telefon. Co chwilę zapalał się wyświetlacz. Pierwsza myśl - telefon się popsuł. Ale otworzyłem klapkę i przyjrzałem się o co tu chodzi.

Telefon loguje się do sieci macierzystej Playa (wszystkie kreski zasięgu), po niecałej minucie zasięg znika całkowicie i telefon przelogowuje się do T-mobile. Siedzi na zasięgu T kilka minut, po czym wraca do Playa. Sytuacja zapętla się.

Ustawiłem ręcznie zasięg T-mobile i... telefon działa 2 dni bez ładowania na starej baterii. :shock:

Niedawno zakupiłem Asusa ZE551ML. Posiada on dwa gniazda sim. W gniazdo 4G/3G/2G włożyłem kartę Orange. W drugie gniazdo - tylko 2G, włożyłem Virgin. Sytuacja powtarza się - telefon rozładowuje się po 2-3 godzinach. :evil:
Ustawiam ręcznie zasięg T-mobile - wszystko jest ok. Działa cały dzień na jednym ładowaniu...dopóki nie stracę zasięgu T-mobile. W tej sytuacji telefon wraca do trybu auto i szuka Playa. :evil:

Czy nie da się nic z tym zrobić? Czy sieci Play i wszelkich klonów działających na jej zasięgu nie da się używać na telefonie posiadającym tylko 2G?
Wiem, że jak wrzucę kartę do HTC 8S, który ma też 3G to wszystko wróci do normy, jednak nie po to kupowałem dual sima żeby nosić dwa telefony.
Nie chcę też zmieniać sieci, gdyż Freemium jest dla mnie idealną ofertą na drugi numer.
 #859794  autor: zajadacz
 03 kwie 2016, 10:40
Vieslav pisze:Czy sieci Play i wszelkich klonów działających na jej zasięgu nie da się używać na telefonie posiadającym tylko 2G?
Nie da się. Jak jest duże obciążenie, to zrzucają na siłę na T-Mobile/Plusa, a ponieważ telefon widzi macierzysty zasięg to chce do niego wrócić, znowu zrzucają i tak w koło Macieju. Pisz do BOK jak wygląda sprawa, może coś zrobią. Ktoś to na forum pisał, że udało mu się przez BOK zablokować logowanie do macierzystej sieci.

Zdjęcia stacji bazowych
Mapa stacji bazowych na podstawie UKE
 #859821  autor: antekwars
 03 kwie 2016, 13:34
Jak tylko do dzwonienia używasz i lte cie nie interesuje napisz do nich a bez problemu wyłączają zasięg sieci macierzystej play ja już w 3 telefonach zgłoszeniem wyłączyłem zasięg play pozostawiając tylko roaming i wybierając kolejność priorytetu partnerów roamingowych jaką chcę. Pisz zgłoszenie nie robią problemów ze zmianami.
 #859884  autor: pakierhakierxd
 03 kwie 2016, 20:53
Nie da się wyłączyć zasięgu sieci Play.Da się tylko wyłączyć roaming lub zmienić priorytety.
Od 5 lat jestem w Play i zazwyczaj jestem na zasięgu Play a tam gdzie go nie ma wrzuca na roaming.
Co do baterii nie jest źle ;) z włączonym netem ciągle dzień wytrzyma :D
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2016, 20:54 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam :)
 #859917  autor: Vieslav
 03 kwie 2016, 22:58
pakierhakierxd, dopóki używałem Virgin w telefonie HTC 8S, który ma 3G i 2G nie było żadnego problemu. W mieście telefon siedział na 3G Play, poza miastem albo w miejscach problematycznych (podziemia, parkingi itp.) zrzucało na T-mobile.
Niestety obecnie dysponuje jedynie telefonem z 2G i zaczęły się problemy.
Tego numeru używam wyłącznie do odbierania połączeń i sporadycznie wrzucam kartę do modemu żeby awaryjnie sprawdzić pocztę czy coś przeczytać (skoro jest darmowy pakiet 300MB to po co marnować transfer z OFnK :P). Modem loguje się do 3G Play ale przy moim działaniu nie odczuwam obciążenia, które jest ogromne. Z rozmowami na 3G Play problem był tylko poza miastem. Po nawiązaniu połączenia słyszalny był ogromny pogłos i coś jakby dźwięk pod wodą. Przy moich kilku minutach miesięcznie z tego numeru to na prawdę nie był żaden problem (rozłączałem rozmowę, zrzucało telefon na roaming i można było normalnie gadać). Rozładowywanie telefonu w 2 godziny jest natomiast problemem.
Co ciekawe, gdy próbuję puścić transmisję danych po sieci macierzystej 2G Play to albo nic się nie dzieje, tzn żadne pakiety nie przechodzą, albo na telefonie pojawia się komunikat "niezarejestrowana SIM".
Słuchajcie, a może da się całkowicie wyłączyć roaming?
 #859944  autor: Vieslav
 04 kwie 2016, 08:52
cyanoone pisze:Nie możesz poprostu jechać na sztywnym T?
Vieslav pisze:Ustawiam ręcznie zasięg T-mobile - wszystko jest ok. Działa cały dzień na jednym ładowaniu...dopóki nie stracę zasięgu T-mobile. W tej sytuacji telefon wraca do trybu auto i szuka Playa.
 #859951  autor: Ruben
 04 kwie 2016, 09:45
@Vieslav,
Takie są "uroki" Play i operatorów na ich infrastrukturze. Napisz zgłoszenie z prośbą o wyłączenie odświeżania karty SIM. U mnie pomogło, co nie oznacza, że za jakiś czas znowu się nie pojawi.
Odnośnie wyłączenia zasięgu macierzystego Play, to także zgłaszałem taką prośbę ale BOK w odpowiedzi napisał, że nie ma takiej możliwości. Jeżeli teraz faktycznie oferują taką opcję, to byłoby to coś nowego.
 #859965  autor: Młody..
 04 kwie 2016, 10:32
Technicznie chyba jest to możliwe, skoro w Play Online - 2G jest zablokowane. Ja używam na sztywno UMTS900 Play, i ten band jest wolny od reselekcji i handoverów.. Nie ma Play, nie ma zasięgu.. podobnie z partnerami roamingowymi.
 #859989  autor: antekwars
 04 kwie 2016, 15:46
Pisałem wyraźnie że ja mam zablokowany zasięg własny play na 3 numerach i nie robili mi z tym problemu zgłoszeniem wysłałem przez play 24. Jeden numer w fakt mobile przez ich stronę wysłałem prośbę bo się nie da na play 24 a 2 numery normalnie play24. I tylko mam roaming 3 operatorów o wiele lepiej jest niż z macierzystym zasięgiem play. A jak ktoś nie wierzy mogę nagrać filmik i sam zobaczy że nie wpuści mnie na zasięg własny play mimo że sam zasięg widzi. Wyłączyli mi 3 tygodnie temu dokładnie.
 #860254  autor: antekwars
 05 kwie 2016, 19:25
Dodam, że dziś chciałem wyłączyć także zasięg macierzysty play na 3 numerze ale konsultant odmówił mówiąc, że nie ma takich uprawnień mimo że podałem mu numery, na których zostało to zrobione i sam sprawdził i potwierdził, że faktycznie mam zasięg play wyłączony. Napisałem nowe zgłoszenie w tamtych trafiałem na innych konsultantów, którzy mi wyłączali bez problemu. Pewnie trzeba trafić na odpowiedniego konsultanta a to zrobi jak mi na 2 innych numerach. Napisze jak mi wyłączą na trzecim zobaczę, za którym zgłoszeniem to zrobią. Na 1 numerze po 5 zgłoszeniu zrobili na 2 numerze już po pierwszym zgłoszeniu wyłączyli.
 #860902  autor: antekwars
 09 kwie 2016, 08:31
Dziś po 3 zgłoszeniu wyłączyli zasięg macierzysty play także na 3 numerze cytuję. ,, Przepraszam Pana konsultant źle zrozumiał co chce Pan zrobić zasięg macierzysty play został wyłączony może Pan korzystać tylko z roamingu plus t-mobile i orange. W ramach przeprosin przyznaję rabat na abonament w wysokości 10 zł". Także da się wyłączyć zasięg macierzysty play mimo że na 2 wcześniejsze zgłoszenia odpowiadali że to niemożliwe. Ja napisałem w trzecim zgłoszeniu że nie uznam odpowiedzi negatywnej na moją prośbę wyłączenia i że będę pisał zgłoszenia do skutku aż wyłączą ugieli się.
 #882891  autor: Vieslav
 16 sie 2016, 17:09
Napisałem kilka tygodni temu maila do Virgin. Po kilku dniach od wysłania wiadomości dostałem SMSa: "Konfiguracja sieci została zmieniona. Połączenia i smsy działają poprawnie". Póki co testuje.