Raczej spodziewam się świetnej redukcji szumu i wyciągnięcia dźwięku a wszystko zostanie nazwane HD. Lepsze to niż Narrowband.

maniek357 pisze:Ktoś wie kiedy Orange ogarnie HD Voice via VoLTE i VoWiFi ? Rozmowy przychodzące wszystko ładnie, zawsze kodek WB_AMR (testowane na Play, Plus i T-Mobile). Natomiast wychodzące poza sieć - zawsze NB_AMR.
Mam Orange.Mixiorek pisze:A to są jeszcze relacje gdzie nie ma HDV? Używam Orange i T-Mobile i nie pamiętam kiedy nie miałem HDV/ VoLTE.
Są, przykładowo kiedyś w Bydgoszczy gdy dzwoniłem z play do plus HD było praktycznie zawsze, teraz nie pamiętam kiedy było ostatni raz. W drugą stronę nie działało nigdy. Inaczej jest w małopolskim - tam HD z plus na play działa, odwrotnie jest różnie.Mixiorek pisze:A to są jeszcze relacje gdzie nie ma HDV? Używam Orange i T-Mobile i nie pamiętam kiedy nie miałem HDV/ VoLTE.
Miałem dwie rozmowy dziś popołudniu w tej relacji. Obie po HDV. Warszawa. iPhony, VoLTE.Eryk42 pisze:Orange - TM brak (3g, volte)
Muszę poobserwować. Jestem dosyć czuły na gorszą jakość niż HDV więc wyjdzie szybko.iphoneski pisze: Moim zdaniem zamiast być coraz lepiej jest coraz gorzej.
Białystok. Kilka testowych połączeń Orange -> T-Mobile: HDV tylko po 3G, po VoLTE brak. W przeciwnym kierunku zawsze HDV, bez względu na technologię.Mixiorek pisze: Miałem dwie rozmowy dziś popołudniu w tej relacji. Obie po HDV. Warszawa. iPhony, VoLTE